loader
Foto

Implantologia, între mit şi adevăr, la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Medici specialişti ne dau sfaturi competente despre: ce putem face pentru a rămâne sănătoşi cât mai mult timp, cum să prevenim bolile şi cum să ne tratăm în cazul apariţiei lor, în emisiune, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

Luni, 27 noiembrie

Stilul de viaţă la pacienţii oncologici

Invitat - dr. CĂTĂLIN COSTOVICI, medic primar oncolog, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator şi Medicină Preventivă al Academiei Române.

Depistarea problemelor cardiace

Bolile cardiace rămân cea dintâi cauză a deceselor. Lucrurile ar sta diferit  dacă aceste afecţiuni ar fi depistate la timp şi tratate corespunzător. Ce se poate face? Aflăm de la domnul dr. ALEXANDRU DEUTSCH, medic primar cardiologie-electrofiziologie și stimulare cardiacă, Spitalul de Boli Cardiovasculare "ANGIOMEDICA".

Marți, 28 noiembrie

Sindromul polichistic şi fibromul uterin

Bolile aparatului genital feminin ridică numeroase probleme. În primul rând, doamnele şi domnișoarele se hotărăsc greu să apeleze la un doctor. Când simptomele devin  extrem de supărătoare accepta să intre în cabinetul unui specialist. O condiţie pentru a deveni mame este un aparat reproducător sănătos. E bine să știm ce simptome trebuie să ne trimita urgent la doctor. Ce sunt fibromul uterin și sindromul polichistic? Cum se trateaza? Despre toate acestea ne informează doamna doctor ELENA GABRIELA VOICULESCU, medic primar obstetrică–ginecologie.

Implantologia, mit și adevăr

Mulţi pacienţi sunt tentaţi să trateze cu uşurinţă extracţia unui dinte gândindu-se, probabil, că avem destui dinţi şi nu se simte lipsa unuia, mai ales dacă nu se vede. Dar lucrurile nu stau deloc aşa. Un dinte pierdut înseamnă un loc gol care va duce la destabilizarea şi migraţia dinţilor rămaşi. Cum prevenim acest lucru, aflăm de la domnul dr. IONUŢ LEAHU, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, CLINICILE DR.LEAHU.

Miercuri, 29 noiembrie

Medicina de familie, prezent și viitor

Pentru mulţi, unicul rol al medicului de familie este să dea reţetele lunare şi trimiterile la medicul specialist. Chiar aşa o fi? Care este, cu adevărat, rolul medicului de familie? Ce înseamnă medicina de familie şi cum se prefigureaza viitorul ei? Dezbatem toate aceste probleme cu dl. dr. Călin Bumbuluţ, medic primar medicină de familie, vicepreședintele “Colegiului Medicilor din România”, președinte al “Uniunii Europene a Medicilor de Familie” (UEMO).

Joi, 30 noiembrie

Drumul spre sănătate, PREMIERĂ ÎNREGISTRATĂ

Sănătatea este cea mai mare comoară pe care o poate avea un om.  Păstrarea ei ar fi ideal să devină o preocupare permanentă a fiecăruia. Este foarte important să avem un bun tonus fizic şi psihic, un stil de viață sănătos, să ne odihnim bine, să gândim pozitiv. Schimbarea mentalităților, educația, iubirea sunt arme pe care le avem la îndemână pentru a păși cu încredere pe CALEA SĂNĂTĂȚII. O ediție specială, cu oameni speciali, special pentru românii de pretutindeni.

Ne îndeamnă să simțim românește: prof.dr. FLORIAN COLCEAG, pshihopedagog, DAVID MIHAIL IONIȚĂ, în vârstă de 6 ani din Ploiești, jud. Prahova, elevii clasei I ai Școlii nr.1 din Pantelimon, jud.Ilfov, prof.dr.  IOAN-BRADU IAMANDESCU, medic primar alergolog și psiholog, prof. dr. MIRCEA PENESCU, medic primar medicină internă şi nefrologie, preşedinte “Fundaţia Medicina și Muzica”, maior dr. REMUS IULIAN NICA, medic primar chirurgie generală, “Spitalul Universitar Militar” și ORCHESTRA MEDICILOR.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

0:10 Istorii cu tâlc

*Invitată Stela Botez

„Mi s-a spus mereu să fiu liberă şi să visez”

Cunoscută şi ca „Fata cu cobza”, a ştiut mereu să-şi urmeze visul fiind încurajată de părinţi şi mentorii întâlniţi în cariera artistică. Încrezătoare, curajoasă şi mereu organizată în atingerea scopurilor, se poate bucura de o diversitate de proiecte muzicale şi literare.

Moderator Anatol Guzic

Producător Adriana Goraş

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri