loader

Iertarea și iubirea, medicamente la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Vă reamintim că sănătatea ține de minte, trup și suflet. "Un doctor pentru dumneavoastră" vă așteaptă de luni până joi, de la orele 11:40 și 18.30, pe TVR Internaţional.

 

Ana Maria Ghiur

LUNI, 30 IULIE  – REDIFUZARE din 11 APRILIE 2018

BOLILE AUTOIMUNE ALE PIELII

Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

Bolile autoimune sunt un mister iar organismul uman reacţionează diferit la tulburările autoimune. Modificările care apar în timpul vieții la nivelul sistemului imunitar trec, de multe ori, neobservate și de aceea există riscul de apariție a unor boli grave, chiar letale. Astfel, pot să apară anomalii care determină sistemul imunitar să atace propriile ţesuturi. O boală autoimună poate afecta organe, articulaţii, muşchi si ţesuturi ale corpului. Un organ, frecvent afectat de bolile autoimune, este pielea. Psoriazisul, sclerodermia, dermatomiozita, epidermolioza buloasă sau pemfigoidul bulos sunt câteva exemple de tulburări autoimune ale pielii.

AFECŢIUNILE HEPATICE ȘI BIOREZONANȚA

Invitat: FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Pentru bolile ficatului există multe medicamente dar majoritatea au efecte secundare notabile. Prin urmare, din ce în ce mai mulţi suferinzi se îndreaptă spre medicina naturistă şi spre cea integrativă care oferă posibilitatea unor tratamente neinvazive în care bolnavul este privit ca un tot: se lucrează pe mai multe planuri, încercându-se tratarea corpului, minții şi spiritului.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

MARȚI, 31 IULIE  – REDIFUZARE din 10 APRILIE 2018

STRESUL ÎMBOLNĂVEŞTE

Invitat: prof.dr. LUIZA SPIRU, şef Clinica Geriatrie, Gerontologie şi Psihogeriatrie, Spitalul Universitar de Urgenţă “Elias”, medic primar geriatrie gerontologie, medicină internă, gerontopsihiatru, competenţă în ecografie generală

Se munceşte mult atât la serviciu cât și acasă. Adăugăm reuniunile cu cei dragi care aduc pe lângă bucuria revederii şi emoţii, tensiune, și de multe ori oboseala. Pentru sănătatea noastră, specialiștii recomandă câteva modalitațile prin care putem să gestionăm stresul, să facem faţă acestei încărcături emoţionale dar şi anxietății sau chiar depresiei cu care se confruntă mai ales cei singuri.

IERTAREA ŞI IUBIREA, MEDICAMENT

Invitat: prof. dr. PAVEL CHIRILĂ, medic primar medicină internă, profesor de Bioetică creştină

Când sufletul ne doare, organismul se îmbolnăveşte. Facem analize, luăm medicamente care blochează doar efectele și uităm să căutăm mai adânc mecanismele şi cauzele care au declanșat boala.  De multe ori, tratamentul este iertarea şi iubirea, un tratament natural asupra sufletului şi trupului. Administrate zilnic, însoțite de rugăciune, au reale urmări pozitive asupra organismului, aduc pace şi bucuria unui nou început. O ediție în care ne reamintim că sănătatea ține de minte, trup și suflet.

Moderator: Ana Maria Ghiur

MIERCURI, 1 AUGUST – REDIFUZARE din 16 APRILIE 2018

ALIMENTAȚIA ŞI BOLILE CIVILIZAŢIEI

Invitat: dr. VIRGILIU STROESCU, medic primar endocrinologie, doctor în științe medicale

Se vorbește des despre alimentaţie şi bolile civilizaţiei, alimente pline de E-uri şi de conservanţi, despre produse super rafinate şi toxice. Din păcate, oamenii insuficient informați și grăbiți, tratează cu indiferență propria lor alimentație. Unii încearcă să găsească soluţii, caută produse bio, ouă şi carne de la producători care nu folosesc în hrana animalelor hormoni, antibiotice sau alte substanțe de sinteză. Cât de mult ne influențează sănătatea alimentele necorespunzătoare și care ar fi cea mai bună hrană pentru organism aflăm în această ediție.

BOLILE RARE DE SÂNGE

Invitat: conf. dr. HORIA BUMBEA, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București,  medic primar hematologie, șef  Departament flowcitometrie, coordonator transplant medular, Clinica de Hematologie, Spitalul Universitar de Urgenţă București, vicepreşedinte Colegiul Medicilor din Bucureşti

Deși medicina a ajuns la un grad performant de dezvoltare, mai ales în ceea ce privește metodele de diagnosticare și tratament, există boli rare, osoase, hematologice, oncologice, care pun în dificultate medici din întreaga lume. Bolile hematologice sunt cu atât mai grave cu cât, sângele, țesutul care transportă la toate organele substanţele hrănitoare de care avem nevoie pentru a supravieţui, se poate modifica într-un mod ”tăcut”, fără exprimări vizibile. Despre bolile de sânge rare, cum putem să le prevenim şi să le tratăm, aflăm de la conf. dr. Horia Bumbea.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

JOI, 2 AUGUST  – REDIFUZARE din 12 APRILIE 2018

RINICHIUL ȘI AFECȚIUNILE RENALE

Invitat: conf.dr. BOGDAN GEAVLETE, medic primar urologie, director medical, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan Bucureşti, doctor în ştiinţe medicale

Rinichii au rol fundamental în purificarea organismului, toxinele fiind eliminate prin urină. În momentul în care rinichii încep să sufere, apar repercusiuni asupra întregului corp. Se poate ajunge la situaţii dramatice în care bolnavul trăiește cu ajutorul dializei, ceea ce îi transformă viaţa într-un coşmar din care se poate salva cu ajutorul unui transplant renal.

NOUTĂŢI ÎN POSTUROLOGIE ŞI OZONOTERAPIE

Invitat: dr. ȘTEFAN TIRON, medic primar ortopedie – traumatologie, competențe în traumatologie sportivă, ozonoterapie, posturologie și artroscopie

Fiecare om îşi doreşte să trăiască o viaţă liniştită, fără suferinţă. Posturologia şi ozonoterapia vin să atenueze, fără efecte secundare neplăcute, durerea apărută la nivelul articulaţiilor sau pe traseele nervoase. Astfel îşi pot găsi rezolvarea inclusiv suferinţe pentru care medicina alopată nu are leac, cum ar fi nevralgia de trigemen. Care sunt noutăţile apărute în acest domeniu de larg interes, aflăm de la doctor Ştefan Tiron, medic ortoped.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

11:30 Info Plus

*Lumea diplomatică

Realizator Vlad Ungar

(Reluare)

12:00 Români universali

*Teodora Groza-inteligenţa concurenţei

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă de filozofie și lector la Sciences Po Paris. Ea a studiat Dreptul în Olanda şi Austria, iar acum este doctorandă la Universitatea Sciences Po din Paris, unde şi predă. Domeniile ei de interes sunt guvernarea AI, relația dintre inovare și reglementare, impactul noilor tehnologii asupra tehnicilor de reglementare, respectiv Dreptul și Economia.

Ea este, de asemenea, bursier de cercetare pentru proiectul Track AI, o inițiativă co-găzduită de Sciences Po Law School și CodeX, The Stanford Center for Legal Informatics. În plus, ea a fost redactor și curator al Harvard Journal of Law Technology Digest și este redactor-șef al Stanford Computational Antitrust Journal.

Teza de doctorat a Teodorei se concentrează pe guvernarea noilor tehnologii prin diverse module juridice (antitrust, drept corporativ, guvernanța datelor) și este considerată revoluționară în domeniu.Teodora Groza a mai scris și despre piețele de date, guvernanța noilor tehnologii, rolul reglementărilor în promovarea inovării și impactul noilor modele de afaceri asupra cadrelor antitrust din UE și SUA. Teza de licenţă în Drept a Teodorei a fost premiată, în 2019, drept cea mai bună cercetare în domeniul Dreptului european.

Este deosebit de implicată social și participă la nenumărate seminarii, conferințe și colocvii menite să contribuie la instruirea societății și mai ales a generațiilor tinere. Deși trăiește acum în Paris, Teodora Groza ține legătura cu Oradea natală și este activă și în România.

Realizator si prezentator Cristian Tabără

Producător Marin Găbudean

(Reluare)
 
Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

Teodora Groza - inteligenţa concurenţei

publicat: joi, 08 mai 2025

Teodora Groza unul dintre acele nume romanești care au intrat deja în elita mondială. Deși foarte tânără, este licențiată în drept, absolventă ...

Drumuri aproape: Lugoj

Drumuri aproape: Lugoj

publicat: miercuri, 07 mai 2025

Lugojul e nod rutier și feroviar, dar mai e, privit din altă perspectivă, un nod cultural și istoric de mare importanță, atât în vremea ...

TVR organizează dezbaterea decisivă a alegerilor prezidenţiale la Palatul Cotroceni

„Un preşedinte pentru România" va fi difuzată joi, 15 mai 2025, pe canalele TVR1, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA şi în mediul online

 

#tvri