loader
Foto

Galerie foto

Hunedoara, istorie şi tradiţii în Anul Centenarului

Natalia - Elena Intotero, ministru pentru Românii de Pretutindeni, Sorin Adrian Vasilescu, vicepreşedintele Cons. Jud. Hunedoara, Daniel Crăciunescu, fermier Romoşel, sunt invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 27 noiembrie, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Această ediţie este dedicată turismului hunedorean, un judeţ fabulos, cât o ţară, care îţi oferă de toate atunci când vine vorba de industria ospitalităţii. Vorbim despre istorie milenară, munţi, peisaje deosebite, vestigii incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, staţiuni montane şi balneare, dar şi despre tradiţii şi obiceiuri respectate şi transmise de locuitorii acestor meleaguri din generaţie în generaţie.

(w882) investiti

Odată ce ai ajuns în această parte a României vei dori să petreci mai mult timp aici, să te poţi bucura de aceste locuri minunate. De la ruinele capitalei dacilor din Munţii Orăştiei, ale cărei taine încă nu au fost desluşite, trecând pe la Castelul Corvinilor, reşedinţa domnitorului Iancu de Hunedoara, şi ajungând la Cimitirul Eroilor de la Ţebea, de unde ne veghează Avram Iancu, fiecare român trebuie să vadă aceste zone, măcar o dată în viaţă.

(w882) investiti

Autorităţile locale au înţeles că turismul este o alternativă viabilă pentru o regiune industrială altădată înfloritoare, astăzi închisă, şi au restaurat cu fonduri europene, o mulţime de obiective. Rezultatele sunt peste aşteptări, afluxul de vizitatori a crescut an de an, astfel încât judeţul Hunedoara deţine unele dintre cele mai căutate obiective turistice la nivel naţional. Dacă la acestea adăugăm o infrastructură rutieră modernizată, o autostradă care străbate zona şi face legătura cu centrul şi vestul Europei, atunci succesul investitorilor în turism este asigurat.

(w882) investiti

***

Emisiunea “Investiţi în România!” este difuzată la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova pe postul TVR MOLDOVA.

12:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

13:00 Omul şi timpul (R)

Producător Rafael Udriste

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

Duminica, 28 aprilie, de la ora 21:00, la TVR MOLDOVA (reluare – vineri, de la ora 10.00) şi sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:00, la TVR Internaţional.

 

#tvri