loader
Foto

Gala „Gândit în România” – ediţia a II-a, în direct de la Ateneul Român, la TVR Internaţional şi TVR Cultural | VIDEO

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Gândit în România”, organizat la Ateneul Român de Asociația pentru Educație Teofor şi Ministerul Culturii, în coproducţie cu TVR Internaţional, i-a fost dedicată omului de știință George Emil Palade. Telespectatorii TVRi şi TVR Cultural au urmărit în direct gala din 14 noiembrie de la ora 19.00.

 

Douăsprezece personalităţi științifice din România, ale mediului de afaceri, oameni de cultură, campioni ai minții românești, în general, au fost premiaţi marţi seară, în cadrul unui eveniment de excepţie desfăşurat la Ateneul Român – ediţia a II-a a galei „Gândit în România”. Românii din afara ţării au urmărit în direct evenimentul în 14 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR Internaţional, iar în ţară, s-a transmis, simultan, la TVR Cultural. Postul dedicat comunităţilor româneşti din diaspora a fost coproducător al galei.

Ediția a II-a „Gândit în România” a fost dedicată omului de știință George Emil Palade. Seara a debutat, aşadar, cu proiecția unui film documentar dedicat medicului și specialistului româno-american în domeniul biologiei celulare, laureat al Premiului Nobel.

În cadrul manifestării au fost acordate 12 premii, împărţite pe diferite categorii, precum cultură, știință, educație, inventică sau cercetare, iar telespectatorii au avut ocazia de a cunoaşte, cu ajutorul unor proiecţii video, activitatea şi realizările protagoniștilor. De asemenea, a fost acordat Marele Premiu „Gândit în România” 2023, constând într-un trofeu realizat de un recunoscut artist plastic român. Premiile au fost înmânate de reprezentanți ai partenerilor evenimentului – Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Institutul Cultural Român, Academia Oamenilor de Știință, Ministerul Cercetării, Universitatea Politehnică din București, Universitatea Babeș – Bolyai.

 

 

Prima ediţie „Gândit în România” a avut loc în decembrie 2022 şi a fost dedicată omului de știință George (Gogu) Constantinescu (1881 – 1965), inginer, inovator și inventator, unul dintre cei mai importanți specialiști în teoria vibrațiilor, aerodinamică, mecanica fluidelor.

Credit foto: fge.org.ro (Filarmonica George Enescu)

5:30 Nocturne (R)

*Invitată dr. Ioana Grinţescu, medic anestezist

Moderator şi realizator Marina Constantinescu

Regia artistica Aurel Badea

Producător Oana Cucuruzeanu

(Reluare)

6:20 Regatul Sălbatic

Producător Mihai Enea

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea s-a difuzat ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri