loader
Foto

Folclor și bucurii autentice din „Drag de România mea!”

Puțin folclor în viețile noastre face foarte bine şi ne ajută să ne cunoaștem şi să ne recunoaștem țara, să ne dăm seama că aceasta are numeroase bogății în plan artistic, zone diferite cu multe particularități, costume şi sonorități. Duminică, 21 mai, de la ora 15:00, la TVR 2, v-am invitat la o petrecere pe cinste, cu muzică populară, oameni talentați şi multe duete.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Este manager al Ansamblului ”Maria Tănase” din Craiova şi reprezintă cu cinste zona Mehedințiului. Niculina Stoican a revenit la "Drag de România mea!" cu joc şi voie bună, dar şi cu muzica Ioanei Radu.

(w882) Niculina

Din 1983 este solistă a Orchestrei Populare Profesioniste ”Rapsozii Botoșanilor”, unde şi-a format un repertoriu original şi divers ca tematică. Din Moldova, Elena Mândrescu ne-a adus melodii reprezentative pentru zona sa şi ne-a povestit despre emoţia întâlnirilor cu românii din diaspora.

(w882) Elena Mand

Dobrogea a fost reprezentată, pe ritm de geampara, de Marius Cristel Marin. Artistul este şi profesor de religie de peste 30 de ani.

(w882) Cristel Ma

El este dirijor, iar ea este o solistă îndrăgită care s-a lansat în anul 2000 graţie concursului "Moştenitorii", organizat de Marioara Murărescu. Antonela Ferche Buţiu și Liviu Buțiu​ ne-au adus cele mai frumoase melodii din Bihor.

(w882) A Butiu

A debutat la doar 8 ani la Palatul Copiilor din Bacău, a concertat în Asia, iar în 1996 a interpretat cântece populare la Jocurile Olimpice din Atlanta, Statele Unite ale Americii. Vasilica Tătaru ne-a dăruit două cântece moldoveneşti şi un duet special cu Paul Surugiu - Fuego.

(w882) Tataru

Pentru ea, folclorul din Banat rămâne prima şi cea mai mare dragoste. Zorica Savu este o artistă cu un glas de o deosebită frumuseţe şi acurateţe care ne-a doinit şi ne-a vorbit despre importanţa costumului strămoşesc.

(w882) Savu 2

A fost descoperită de Paul Surugiu, iar în prezent este eleva maestrului Gheorghe Zamfir. La doar 18 ani, naista Mădălina Lupu se mândreşte cu peste 100 de premii câştigate la festivaluri şi concursuri din ţară şi din străinătate.

(w882) naista 1

Paul Surugiu - Fuego şi invitaţii emisiunii sunt acompaniaţi de trupa Supermarket şi de Ansamblul ”Valea Prahovei”.

(w882) Moroseni

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: duminică, ora 15:00; sâmbătă, ora 00:20

TVR Internațional: sâmbătă, ora 21:00, ora României

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

19:00 Dialoguri academice

Moderator vicepreşedintele Academiei Române, academician Mircea Dumitru, ce va avea ca invitaţi în această serie de emisiuni, reprezentanţi ai secţiilor de cercetare, fie preşedinţii fie un reprezentant al comunităţii ştiinţifice care să răspundă la întrebări cu charismă şi într-un limbaj accesibil publicului telespectator.

Producător Daniel Paraschiv

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

 
Regizorul Nae Caranfil vine la „Noaptea Albă a Filmului Românesc” | VIDEO

În luna iunie,  Televiziunea Română îi dedică „Noaptea Albă” regizorului Nae Caranfil. TVR Cultural, TVR Moldova (simultan) şi TVR Internaţional ...

Gala divelor la ”Drag de România mea”

Gala divelor la ”Drag de România mea”

publicat: sâmbătă, 03 iunie 2023

Duminică, 4 iunie, de la ora 15.00, la TVR 2,  vă dăm întâlnire în gala a zecea a sezonului 10 aniversar. Este o gala cu multe surprize, duete ...

TVR aduce în atenţie potenţialul strategic al diasporei prin campania Smart Diaspora

• Proiectul debutează la TVR Internaţional • Interviuri cu personalităţi recunoscute în plan internaţional vor fi difuzate zilnic în grila de vară