loader
Foto

Galerie foto

Paul Surugiu - Fuego

Artist de succes, cu mare priză la public și o carieră de peste 25 de ani, actor, pictor și devotat om de scenă, promotor al artei de calitate și al frumosului, în toate formele sale posibile. Un tânăr care a crescut cu bunătatea pe chip, cu bun simț, maturizându-și glasul prin poezie, făcând din notele muzicale o vocație pe viață.

 

Drag de România mea!

Despre el se poate scrie mult. Se pot nota diverse cronici și e conștient că nu sunt întotdeauna laudative. Responsabil, a muncit și au văzut și alții asta. Dar valoarea nu se știrbește în vorbe, ea se confirmă în certitudini scrise. Chiar și premii! Și în douăzeci de ani, Fuego a adăugat în palmaresul său numeroase certificate ale iubirii și ale aprecierii muncii sale! Acestea-i sunt averea!

A făcut de toate în cariera sa. S-a jucat, a trecut prin toate vămile succesului, a luptat, a dat din coate și-a răzbit. Pentru unii mai trebuie să dovedească, dar cu siguranță o va face, pentru că aflați acum un mare secret, el chiar are talentul nativ șlefuit în ani. Și mai are ceva ce nu au foarte mulți – dorința de-a fi mai bun, de-a accepta când greșești și de-a încerca să crești atunci când știi sigur că e cazul.

Paul Surugiu-Fuego s-a născut la Turda, în anul 1976, pe 23 august. S-a lansat în urmă cu 25 de ani, în anul 1993, la Festivalul de la Mamaia, maeștrii săi fiind George Grigoriu, Jolt Kerestely și Petre Gălușanu. De atunci și până în prezent a lansat 31 de albume de studio, a înregistrat peste 600 de cântece, ce i-au adus cinci discuri de aur și două de platină. A absolvit Facultatea de Teatru, de 11 ani face (de două ori pe an) turnee naționale, colindând toată România, jucând permanent sold-out.

Este unul dintre cei mai populari artiști ai țării, pentru că face românii să se simtă români, pentru sinceritatea și onestitatea sa artistică, pentru emoția transmisă, pentru muzica romantică și pentru perseverență. A interpretat, pe parcursul carierei sale, mai multe genuri muzicale, trecând de la pop rock-ul de la începuturi, la genul latino dance, continuând cu tradiționalele colinde, cu muzica ușoară, etno și muzica populară, împreună cu doamna muzicii populare românești, Irina Loghin. Paul Surugiu se relaxează, printre altele, pictând. În anul 2015 a dat start proiectului ART BY FUEGO, o inițiativă lăudabilă prin care, din vânzarea picturilor sale, ajută marii artiști și tinerii talentați. Până în prezent a sprijinit peste 160 de tineri!

De notorietate rămâne colaborarea cu marele poet basarabean Grigore Vieru, alături de care a mers braț la braț, pentru a promova ideea de limbă și de neam. În anul 2012, împreună cu Asociația Culturală „Regal D’ART”, artistul a lansat volumul „TESTAMENT”, o carte emblemă, îmbrăcată în catifea, într-o prezentare excepțională, ce a primit în titlul „ARTA CĂRȚII” la „Salonul Internațional de Carte” de la Chișinău, urmând ca în 2013, să realizeze spectacolul de teatru, muzică și poezie, cu același titlu, o lecție de patriotism, pe versurile poetului Vieru, premiată cu cinci premii și jucată de peste 5 ani în toată țara.

Volubil și plin de exuberanță, e cuceritor atunci când își transpune sufletul pe scenă. Se joacă pe portativ și publicul său se lasă cucerit de mesaj, de vocea caldă, de magia pe care o creează atunci când rostește, cântând, sentimente ce îți provoacă emoții greu de definit.

Capitolul TELEVIZIUNE a reprezentat mereu o provocare în viața sa, încercând de fiecare dată, să se perfecționeze. Primele încercări timide le-a avut în anii '90, tot la TVR, atunci când a realizat mai multe momente în emisiuni precum „ALBUMUL DUMINICAL” sau „3 DIN 10 PENTRU UN SHOW”. Ulterior, la Radio România Actualități, a prezentat mai multe gale speciale numite „JOCUL DE-A VACANȚA”, alături de Alina Sorescu. Din anii 2000 a colaborat cu televiziuni muzicale ca prezentator, iar ulterior, timp de mai mulți ani, a moderat mai multe formate la NEPTUN TV. 

„Am peste 40 de ani și fără menajamente vă zic că nu-i simt! Sunt un număr adunat în buletin și cred că părul acesta grizonat pe care-l am mă provoacă dinadins, pentru că eu mă simt un veșnic adolescent! Am adunat o mulțime de experiențe, de chipuri și de amintiri, care mă fac să mă simt confortabil cu mine, cu mintea pe umeri și cu ceva la care țin enorm – libertatea de a fi eu însumi. Sunt fericit că vă am, că pot cânta și picta, că mă pot exprima liber și că ceea ce fac are ecouri puternice! Ce-mi doresc? Timp, pe voi, muzică de calitate, echilibru și un strop de liniște. Restul le fac, n-am niciun dubiu. Pot duce mult și cred că n-am ajuns nici la jumătate din câte mai pot face! Vă mulțumesc că-mi sunteți aproape!”
(Paul Surugiu)

PAUL SURUGIU FUEGO PREZINTĂ ÎN FIECARE DUMINICĂ, DE LA ORA 15.00, PE TVR 2, EMISIUNEA „DRAG DE ROMÂNIA MEA!” . Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+.

12:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Prof.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

13:00 Universitaria

Pe vremuri, România era considerată grânarul Europei, o ţară eminamente agrară. Astăzi, când tehnologia a evoluat fantastic şi viaţa noastră arată cu totul altfel, nu putem să nu ne întoarcem la ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă şi în armonie cu natura. Despre agricultură, horticultură, silvicultură, biotehnologii şi multe altele, într-o ediţie specială, în două părţi, dedicată Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 

#tvri