loader
Foto

Filmul românesc este la TVR Internaţional

Săptămână de săptămână, TVR Internaţional oferă telespectatorilor ocazia unor reîntâlniri cu cinematografia românească de aur şi cu noul val de regizori.

 

Filmul românesc la TVRi

Luminița Gheorghiu, Mircea Diaconu şi Vlad Ivanov (foto) sunt printre numele cunoscute ale filmului românesc, cu roluri de excepţie în producţii clasice sau recente, pe care le puteţi viziona în luna martie, la TVR Internaţional.

Între 17-23 martie, la TVR Internaţional şi pe TVR+ (live streaming) veţi putea (re)vedea următoarele trei filme: “Ecaterina Teodoroiu”, “Principii de viaţă” şi “Înghiţitorul de săbii”.

Filmele săptămânii 17-23 martie la TVR i

  • Vineri 21 martie, ora 12:00

ECATERINA TEODOROIU (1978)

Regia: Dinu Cocea
Cu: Stela Furcovici, Ion Lupu, Mihai Mereuţă

Dramă, film istoric. La începutul primului Război Mondial, Ecaterina Teodoroiu, o tânără învăţătoare din Târgu Jiu, se înrolează voluntar ca infirmieră de companie. După moartea fratelui ei, ea obţine permisiunea de a pleca pe front, unde va deveni eroina batalionului său, pierzându-şi viaţa în bătălia de la Mărăşeşti, la doar 23 de ani.

Semn avertizare: AP

 

  • Sâmbătă 22 martie, ora 22:00

PRINCIPII DE VIAŢĂ (2010)

Regia: Constantin Popescu
Cu: Vlad Ivanov (foto), Gabriel Huian, Rodica Lazăr

Dramă. Emilian Velicanu se consideră un om împlinit: are bani, o vilă în construcţie, o soţie tânără care i-a dăruit un copil, un fiu adolescent dintr-o căsnicie anterioară… E pe punctul de a pleca pe litoralul bulgăresc împreună cu familia şi – obsedat de control – vrea ca totul să se desfăşoare conform planului dinainte stabilit. După o zi agitată, refuzul băiatului mai mare de a-l însoţi în vacanţă îi provoacă o izbucnire violentă, iar această criză declanşată aparent din senin îl determină să se întrebe dacă e cu adevărat fericit şi realizat.

Semn de avertizare: 15

 

  • Duminică 23 martie, ora 22:00

SECVENŢE (1982)

Regia: Alexandru Tatos
Cu: Geo Barton, Luminiţa Gheorghiu, Mircea Diaconu


Dramă. Film compus din trei episoade independente: „Telefonul”, „Prospecţie” şi „Patru palme”, având ca liant echipa de filmare şi, implicit, atmosfera şi problemele specifice realizării unei producţii cinematografice.

Semn avertizare: AP

***

Filmele pot fi urmărite și în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

4:00 Articolul VII (R)

* Migraţia medicilor şi motivele intenţiei de a pleca în străinătate. Deficitul de personal din sănătate. România-hub universitar important în domeniul învăţământului medical pentru ţările din Occident. Şcoala medicală românească.

Invitaţi: Conf.univ. Carmen Orban, Consilier de Stat, Cancelaria Prim-Ministrului Prof. univ. Diana Ionescu, Institutul Oncologic din Vancouver, Universitatea din British Columbia, Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Moderator şi realizator Mihaela Crăciun

Jurnalişti: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producători: Iulia Popescu şi Mihaela Iamandei

(Reluare)

5:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri