loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 25 aprilie - 1 mai, la TVR MOLDOVA

În acest interval, TVR MOLDOVA ne recomandă două filme româneşti: „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu” (realizat în 2011) şi „Horea” (1984).

 

În Vinerea Mare, TVR MOLDOVA a programat, de la ora 21.00, filmul documentar „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, realizat în 2011, în regia lui Nicolae Mărgineanu, iar povestitor fiind Maria Ploae.

Numit „Sfântul” de către colegii săi de la Academia Teologică din Sibiu, căutat şi urmat de mii de credincioşi dornici să se împărtăşească din izvorul spiritualităţii sale, sensibil pictor de biserici, om de cultură şi filosof al ştiinţelor şi religiei, preotul Arsenie Boca era de neclintit în credinţa că Dumnezeu se află la cârma lumii.

Părintele era o personalitate unică ce atrăgea ca un magnet oameni din toate categoriile sociale, dar şi permanenta suspiciune a autorităţilor epocii, care nu puteau înţelege de unde venea acea forţă excepţională de a face lumea să se adune în jurul său.

***

Sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 21.00, la TVR MOLDOVA puteţi urmări filmul românesc „Horea” (1984) în regia lui Mircea Mureşan, cu scenariul realizat de Titus Popovici şi cu muzica compusă de Tiberiu Olah.

În 1874, trimis în Transilvania pentru anchetarea cauzelor răscoalei lui Horea, baronul Jankowitz, înalt judecător imperial, îi condamnă la moarte pe cei trei capi - Horea, Cloşca şi Crişan. Ţăranii i-au trădat pe cei trei pentru recompensă în galbeni. Soarta lor a fost următoarea: Crişan s-a spânzurat în temniţă, iar Horea şi Cloşca au murit schingiuiţi lângă cetatea Albei.

Filmul a câştigat Marele Premiu ACIN. Titus Popovici a luat premiul pentru scenariu, premiul pentru interpretare masculină a fost acordat lui Radu Beligan şi lui Ovidiu Iuliu Moldovan. Tiberiu Olah a primit premiu pentru coloana sonoră a filmului, iar Marcel Bogoş pentru decoruri.

*Dramă. Cu: Ovidiu-Iuliu Moldovan, Şerban Ionescu, Dan Săndulescu, Radu Beligan, Mircea Albulescu, Enikö Szilágy, Ion Besoiu .

FILMELE TALE DE ACASĂ, LA TVR MOLDOVA!

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

14:45 Discover Romania

Producător Diana Ilica

 
Film românesc la TVRi:

Dramă, inspirată din nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii", "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi din schiţa "Vine doamna şi domnul ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul

La „Biografii necesare”, invitatul artistei vizuale Ileana Ploscaru Panait este pictorul Constantin Flondor, profesor la Facultatea de Arte ...

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

 

#tvri