loader
Foto

Filmele săptămânii 21-27 aprilie la TVR Internațional

Săptămâna Luminată vine cu patru producții românești de neratat, printre care spumosul film “B.D. intră în alertă” din 1970, cu inegalabilii Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Jean Constantin și Sebastian Papaiani.

 

Filmul românesc la TVRi

Ce alte producții românești mai puteți urmări între 21 și 27 aprilie la TVR Internațional aflați de mai jos:

  • Luni 21 aprilie, ora 21:00

B.D. INTRĂ ÎN ALERTĂ, 1970

Regia: Mircea Drăgan
Cu: Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani

Comedie. Căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, sergentul Cristoloveanu şi câinele Costel - pe scurt, Brigada Diverse - anchetează două cazuri de furt aparent banale. Lucrurile se complică, însă, în momentul în care pistele duc către o adevărată reţea de infractori. Printre aceştia se numără şi vestitul "trio" format din Gogu, Trandafir şi Patraulea, ale căror încercări de a scăpa din situaţii dificile sunt pline de un comic irezistibil.

Semn de avertizare: AP

 

  • Vineri 25 aprilie, ora 12:00

LA CAPĂTUL LINIEI, 1982

Regia: Dinu Tănase
Cu: Mircea Albulescu, Dan Condurache, Ioana Crăciunescu

Dramă. În România anilor ’80, Crişan şi Cicea, doi foşti deţinuţi recent eliberaţi din penitenciar după ispăşirea pedepsei, încearcă să se reintegreze în societate, dar aceasta li se dovedeşte ostilă.

Semn de avertizare: AP

  • Premiul pentru cel mai bun film, la Festivalul de la Amiens-1990;
  • Nominalizat la premiul Leopardul de Aur, la Festivalul Filmului de  la Locarno-1990.

 

  • Sâmbătă 26 aprilie, ora 22:00

PAS ÎN DOI, 1985

Regia: Dan Piţa
Cu: Claudiu Bleonţ, Ecaterina Nazare, Anda Onesa

Dramă. Doi prieteni, mai apropiaţi ca fraţii, care muncesc împreună, stau în aceeaşi cameră în căminul de nefamilişti şi cântă împreună, se îndrăgostesc. Primul, de o femeie care îşi creşte singură copilul,iar celălalt, de o tânără frumoasă. Dar numai până când se îndrăgosteşte de iubita prietenului, care îi răspunde cu aceeaşi dragoste. El continuă să le iubească pe amândouă, pentru că în fiecare vede altceva. Unde se termină prietenia şi începe dragostea ? Şi, mai ales, în fuga după fericire, este permis totul ?

Semn de avertizare : AP

 

  • Duminică 27 aprilie, ora 22:00

DINCOLO DE POD, 1976

Regia: Mircea Veroiu
Cu: Leopoldina Bălănuţă, Maria Ploae, Mircea Albulescu

Dramă, ecranizare a romanului "Mara" de Ioan Slavici. La mijlocul secolului XIX, în Ardeal, precupeaţa Mara, rămasă văduvă, îşi creşte cei doi copii cu grijă şi chibzuinţă, plănuindu-le deja viitorul. Dezamăgită că fiica ei, Persida, pe care şi-ar fi dorit-o călugăriţă, se îndrăgosteşte şi se mărită cu sasul Hans Huber, Mara va descoperi că lumea ei, pe care credea că o controlează, se schimbă în feluri nebănuite.

Semn de avertizare : AP

***

Filmele pot fi urmărite și în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Info Diaspora (R)

*Informaţii utile pe următoarele teme

Situaţia imobilelor notificate în baza Legii 10/2001 şi condiţiile în care pot fi cumpărate sau vândute cu avocat Monica Livescu

Cum reduci costul unui credit ipotecar

Ai probleme transfrontaliere? Te ajuta SOLVIT!

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

(Reluare)

11:30 Prezenţe româneşti (R)

*Povestea românilor excepţionali din laboratoarele americane (II)

În laboratoarele americane se naşte civilizaţia secolului viitor, iar românii iau parte la acest proces. Le propunem telespectatorilor sã îi cunoascã în aceste trei noi episoade filmate pe Coasta de Vest a SUA pe cercetătorii din cele mai renumite laboratoare ale lumii. Vom afla care este mobilul intelectual al acestor oameni excepţionali, care este frontiera pe care încearcã sã o depãşeascã, cum se vede viitorul din aceste avanposturi ale ştiinţei. Vom afla care este contribuţia şcolii româneşti la formarea lor, în ce constã competitivitatea în cercetare, care sunt avantajele oferite de mediul academic american, cum vãd România şi cum îşi planifică viitorul.

Nu în ultimul rând, încercãm sã creionãm o hartã a competenţelor româneşti din Statele Unite.

Această este a doua serie, prima fiind filmată în 2013 în New York, Boston și San Francisco.

Episodul 8: Ion Stoica

Ion Stoica este profesor de Știinta calculatoarelor la Universitatea Berkeley de 23 de ani, fondator al companiei Databricks, cel mai dezvoltat proiect open-source de gestionare a volumelor mari de date, singura platformă software care combină datele cu inteligenţa artificială. Compania l-a propulsat în topul Forbes ca al patrulea cel mai bogat român din lume, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Este specializat în sisteme IA, cloud computing, rețele, Big data, design de algoritmi și sisteme de securitate.

Director la Sky Computing Lab, cofondator Anyscale (2019), Databricks (2013) și Conviva Networks (2006). Este autorul a peste 100 de lucrări peer reviewed. Este membru de onoare al Academiei Române. A primit mai multe premii, printre care Mark Weiser Award (2019), SIGOPS Hall of Fame Award (2015).

Databricks, compania lansată în 2013, permite gestionarea volumelor mari de date prin aşa-numită arhitectură lakehouse, fiind singura platformă software care combină datele cu Inteligenţa artificială. În 2022, compania era evaluată la 38 de miliarde de dolari.

Realizator şi moderator Marian Voicu

(Reluare)
 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

Diabetul zaharat, flagelul secolului 21

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 19:00, la TVR Internațional, am revăzut o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre rinita alergică, ...

 

#tvri