loader
Foto

Galerie foto

Filmele săptămânii 18-24 aprilie, la TVR Moldova

În acest interval, TVR Moldova ne recomandă două filme cu Florin Piersic în rolul principal: „Eu, Tu şi Ovidiu”(1978) şi „Pintea”(1976).

 

TVR Moldova a programat pentru sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 22:00, filmul românesc din 1978 „Eu, Tu şi Ovidiu”. Regia e semnată de Geo Saizescu, scenariul de: Alexandru Struţeanu, Beno Meirovici, Geo Saizescu. Comedia muzicală îi are în distribuţie pe: Florin Piersic, Violeta Andrei, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel. Pelicula ne prezintă o poveste de dragoste pe litoralul românesc al Mării Negre , cu încurcături de valize, de funcții și de destine, într-o atmosferă umoristică.

Pentru duminică, 24 aprilie, de la ora 22:00, TVR Moldova ne-a pregătit filmul „Pintea” (1976) în regia lui Mircea Moldovan, cu un scenariu realizat de Vasile Chiriţă, Dumitru Mureşan. Scenariul a fost inspirat din viața haiducului Pintea Viteazul, despre care au fost zămislite numeroase legende populare. Rolurile principale sunt interpretate de: Florin Piersic, Nae Ghe. Mazilu, Constantin Diplan, Aristide Teică și Maria Ploae.

Acţiunea se petrece la începutul secolului al XVIII-lea, în Maramureş. E surprins momentul în care fostul ofiţer în armata habsburgică Grigore Pintea se întoarce în satul natal şi află că părinții săi au murit și alți săteni au fost schingiuiți pentru că au protestat împotriva nedreptăților săvârșite de oamenii grofului Bartolok. Devine haiduc şi cetei sale i se alătură numeroși țărani care doreau să scape din robie. Reuşesc împreună să ocupe Cetatea Chioarului și apoi Baia. În final, pe când se ducea la Sătmar să-l întâlnească pe principele Rákóczi, Pintea este ucis.

 

FILMELE TALE DE ACASĂ, LA TVR MOLDOVA!

***

TVR MOLDOVA este postul Televiziunii Române cu emisie în Republica Moldova. Televiziunea Română a lansat, în decembrie 2013, grila dedicată publicului din Republica Moldova, despre care puteţi citi mai multe detalii AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 


4:00 A doua Românie (R)

La A doua Romanie, vorbim despre rezilienţă, despre echilibrul interior şi despre creativitate. Vă aducem în atenţie o poveste de viaţă impresionantă şi motivaţională, a unei persoane remarcabile, care reuşeşte prin ceea ce face, să inspire foarte mulţi oameni, din ambele locuri cărora le aparţine: România şi Marea Britanie. A dezvoltat numeroase programe pentru membri comunităţii româneşti din Londra, este antreprenoare şi mentor în programe de dezvoltare personală. Despre această experiență impresionantă dar şi despre noile proiecte pentru care se află în România, dicutăm cu invitata noastră Veronica Costache.

Şi tot în această ediţie vorbim despre performanţa internaţională la cel mai inalt nivel, în contextul în care o echipă formată din 12 elevi de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti a câştigat Marele Premiu la Concursul Internaţional "National Space Society"-NASA Space Settlement Contest. Este pentru prima oară în ultimii 6 ani când o echipă din România câştigă Marele Premiu, iar elevii și profesoara lor au fost invitați să prezinte proiectul câștigător la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială din Los Angeles, California.

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Vindecătorul prin cuvinte

Profesorul Daniel Mirea este un psihoterapeut renumit in societatea londoneza.

A plecat din ţară imediat după Revoluţie. Visa să studieze psihologia, specialitate care, la vremea respectivă, nu era în România. A plecat în Marea Britanie, a absolvit facultatea şi are titlul de doctor.

Este specialist de mai bine de 25 de ani în psihoterapie şi sănătate mintală. Este membru al Asociaţiei Britanice de Psihoterapie Cognitivă şi Comportamentală şi asociat senior la Royal Society of Medicine.

De asemenea, este şef de catedră la două universităţi din Londra, Academia existenţială ce se află sub tutela Middlesex University şi la Regent's University. Cursurile pe care le predă sunt la nivel de masterat şi doctorat în psihoterapie cognitiv comportamentală. Are şi o clinică privată. A tratat mii de pacienţi şi supervizează medici din toată Europa, dar şi din Canada şi America Latină. Oferă consultanţă ministerului sănătăţii din Marea Britanie şi unor fundaţii de sănătate mintală care sunt patronate de prinţul William. De altfel, a întâlnit şi membri ai familiei regale în numeroase rânduri.

Realizator şi producător Angela Avram

(Reluare)
 
Film românesc la TVRi:

Dramă, inspirată din nuvelele "Moartea înghiţitorului de săbii", "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi din schiţa "Vine doamna şi domnul ...

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvri