loader
Foto

Filme de weekend la TVRi

Drama "Darclée" și comedia "Sexy harem Ada-Kaleh" vă așteaptă sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 23.00, la TVR Internațional și TVR 3.

 

Filmul românesc la TVRi

Darclée - sâmbătă, 25 aprilie, ora 23.00

Este un film biografic despre marea soprană română care a marcat viaţa muzicală internaţională la sfârşitul secolului al XIX-lea, prima „Tosca” din istorie.

Tânăra brăileancă Haricleea Hartulari încearcă să se afirme în capitală, unde atrage atenţia şi susţinerea cercurilor muzicale. Ajunsă la Paris, compozitorul Charles Gounod îi oferă rolul Margaretei din opera "Faust" şi îi sugerează numele de scenă Darclée. Urmează 15 ani de glorie pe toate marile scene lirice ale lumii, încununaţi de celebrul rol din "Tosca", operă pe care Giacomo Puccini a compus-o pentru ea.

De-a lungul timpului, presa a catalogat-o drept „privighetoarea Carpaţilor”, „privighetoarea adorată”, „măiastra pasăre de basm”, „vocea începutului de secol”, „cea mai mare cântăreaţă a zilelor noastre”, iar Enciclopedia dello Spettacolo, „cea mai mare cântăreaţă a lumii timp de 25 de ani”.

România, 1960

Regia: Mihai Iacob

Scenariul: Constantin Cîrjan, Ionel Hristea

Cu: Silvia Popovici, Victor Rebengiuc, Toma Dimitriu

(w882) Sexy harem

Sexy harem Ada-Kaleh - duminică, 26 aprilie, ora 23.00

Ismail, originar din Insula Ada-Kaleh, a avut o mare dragoste de tinereţe în urma căreia s-a născut un băiat, Gicu. Ismail a dispărut din viaţa mamei lui din clipa în care insula Ada-Kaleh s-a pierdut sub apele Dunării şi s-a mutat la Istanbul. După 1989, el revine în România şi deschide un local, pe care îl numeşte Sexy Harem Ada-Kaleh. Fiul său, Gicu, îl vede la o emisiune de televiziune, Români fericiţi, şi decide să-şi întâlnească tatăl.

România, 2001

Regia şi scenariul: Mircea Mureşan

Cu: Ştefan Bănică Jr., Rona Hartner, Jean Constantin, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Tamara Buciuceanu-Botez, Rodica Mureşan

***

Ambele filme vor fi transmise în simulcast cu TVR 3, sâmbătă, respectiv duminică, de la ora 23.00.

Surse foto: cinemaraton.ro

 

1:10 Ediţie limitată

Prezinta Marius Constantinescu Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Omul anului

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri