loader
Foto

„A doua Românie": Fericirea este suma bucuriilor simple

Echipa emisiunii „A doua Românie" v-a prezentat o ediție aniversară, despre preocupările și realizările românilor din afară granițelor țării, joi, 19 noiembrie, de la ora 21:00, la TVRi.

 

Corina Dobre
A doua Românie

În această săptămână, echipa emisiunii A doua Românie v-a invitat să urmăriți o ediție aniversară, dedicată celor 6 ani de promovare a evenimentelor, preocupărilor și realizărilor românilor din afară granițelor țării.

Tudor Petruț este unul dintre oamenii care fac foarte multe nu numai pentru comunitatea românească de peste ocean, dar și pentru imaginea României. Și nu oriunde, ci în al doilea cel mai mare oraș din America, la Los Angeles, acolo unde se află centrul cinematografiei și televiziunii americane.

(w882) Tudor Petr

Singurul actor român de la Hollywood care este și profesor de matematică, și regizor de profesie vorbește despre activitatea sa, despre alegeri, pandemie și relația cu România.

Deși a fost nevoită să amâne turneele programate în România în acest an, extraordinara pianistă de jazz Ramona Horvath, care face performanță de mulți ani la Paris, este foarte legată de țara ei de origine și de publicul de acasă, în ciuda distanței.

(w882) Ramona Hor

Fericirea este suma bucuriilor simple. Este convingerea scriitorului și promotorului cultural Gelu Vlașin care a luat, în urmă cu câteva luni, probabil una dintre cele mai curajoase decizii din viața lui. S-a întors definitiv, împreună cu familia sa, în satul copilăriei lui din România, după aproape 20 de ani în care a locuit și a muncit în Spania, la Madrid.

(w882) Gelu Vlasi

Campania lansată în cadrul emisiunii și dedicată aniversării postului TVR Internațional, care împlinește la 1 decembrie 25 de ani de activitate și de colaborare cu românii de pretutindeni, continuă cu povestea unei asociații care de peste 10 ani promovează România în Germania: Asociația Culturală Româno-Germană Atheneum din Dusseldorf.

***

A DOUA ROMÂNIEjoi, ora 21.00: vineri, orele 04.00 și 12.30 (ora României)

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

***

Pagina de Facebook a emisiunii poate fi accesată aici.

Emisiunile sunt disponibile online pe TVR+.

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri