loader
Foto

Galerie foto

Evenimente culturale româneşti la Corespondent TVRi

Vă invităm la o nouă ediţie a emisiunii Corespondent TVRi, difuzată joi, 14 iunie, de la ora 21:30, la TVR Internaţional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Prin ceea ce fac zi de zi, prin activitatea și prin atitudinea lor, dar și prin felul în care se raportează la țara lor de origine, contribuie la conturarea imaginii României în lume. Sunt corespondenții TVR Internațional, cu care vă dăm întâlnire și în această săptămână.

Despre relația dintre diaspora și stat vorbim cu autorul volumului ”Diaspora și Statul – Note asupra premiselor și evoluției unei relații problematice”

(w882)

prof. univ. dr. Floricel Mocanu –  licențiat în filologie și relații internaționale, doctor în istorie, fost consul general al României la Sydney, Australia.

Basmul Unirii este un proiect derulat de Biblioteca Metropolitană București și face parte din seria manifestarilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

(w882)

d-na Marilena Chiriță – șef serviciu la Biblioteca Metropolitană București

Vorbim și în această ediție despre cultura românească în lume, așa cum este promovata de Institutul Cultural Român, prin reprezentanțele sale și prin evenimentele pe care le organizează.

(w882)

Liliana Țuroiu – președinte ICR

Vă invităm să cunoașteți un psiholog, jurnalist, autor, care de curând a lansat la București noua sa carte, ce are ca temă psihologia dependenței.

(w882)

Mihai Copăceanu – psiholog, specialist în psihologia dependenței

Avem bucuria de a primi vizita unui invitat special, venit tocmai din cetatea filmului, de la Hollywood, acolo unde a plecat în urmă cu 28 de ani, dar nu în căutarea faimei, pentru ca era deja faimos în România.

(w882)

Tudor Petruţ – actor, regizor, scenarist

Nu uitați de campania noastră „Dăruiește RomânIE”! Participați la concurs și câștigați una dintre cele trei superbe ii oferite de partenerul nostru „Flori de ie”! Intraţi pe pagina de Facebook a TVR Internațional, daţi like paginii şi distribuiți postarea în care este anunţat concursul, iar apoi încărcaţi o fotografie în care purtaţi ie, însoțită de răspunsul la întrebarea: „De ce iubiţi  IA românească?”. Cei trei câştigători vor fi aleşi pe 28 iunie 2018, prin tragere la sorţi on-line pe random.org în emisiunea „Corespondent TVRi” de la ora 21.30 (ora României). Informaţii găsiţi pe site-ul tvri.tvr.ro și pe pagina de Facebook a postului TVR Internaţional.

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

Emisiunea este difuzată şi online pe TVR+.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri