loader
Foto

Eveniment TVRi. Prezențe româneşti în Italia

Vineri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR Internațional, am vorbit cu Elena Ciobanu și Radu Traian Rarău, din Sicilia, despre performanță și tradiții culturale menținute de românii din afara granițelor.

 

Prezențe românești în Italia

Într-unul dintre cele mai frumoase colțuri din Sicilia de Vest, undeva, între Palermo și Trapani, se află Alcamo. Un orășel fascinant, fondat în Evul Mediu, care păstrează frumoase clădiri în stil baroc. Cu o populație de aproape 50.000 de locuitori, orașul se animă de turiști care vin să îl descopere.

În mixtura etniilor și comunităților străine, românii sunt o prezență tot mai vizibilă  și lăudabilă. Se regăsesc și se identifică ca oameni harnici, care muncesc onest, sunt foarte bine integrați și apreciați. Astăzi vom cunoaște doi oameni cu povești de viață extraordinare.
Succesul lor a fost rezultatul multor ani de muncă și renunțări, oportunități  și provocări.
Elena Ciobanu este președinta Asociației Culturale „Decebal și Traian” din Alcamo. De cinci ani organizează evenimente de promovare a imaginii României în Italia, astfel, legăturile cu țara au devenit  mult mai strânse.
.
(w500)
.
Este pasionată de ceea ce face și dornică să își ofere puțin din timpul, abilitățile sau resursele sale pentru a crea unitate în comunitatea de români din Alcamo.
Tenace, silitoare,  muncitoare, Elena este un leader foarte apreciat în societatea siciliană. Programele pe care le derulează alături de echipa sa, contribuie în mod activ la consolidarea relațiilor dintre poporul român și cel italian.
Povestea lui Radu Traian Rarău este impresionantă și inspirațională. Povestea de succes, se scrie astăzi, Partinico - Sicilia, dar a început, undeva, în anii 2000...
După multe sacrificii și renunțări, astăzi,  se poate mândri cu realizări excepționale. Împreună cu soția lui administrează un atelier de creație vestimentară, specializat în crearea de rochii de mireasă și rochii de seară.
.
(w500)
.
În urmă cu doi ani a decis să își transforme pasiunea într-o afacere. Astfel, printre realizările cele mai recente ale familiei Rarău se numără și amenajarea centrului de echitație. Cu caii de rasă pe care îi deține, Radu, a câștigat multe concursuri de frumusețe ecvestră.
.
(w882)

Emisiunea a fost difuzată în reluare pe 19 noiembrie, ora 05.00, pe 20 noiembrie, ora 16.00 și va fi văzută și pe 23 noiembrie, ora 13.00.

(w882)

***

Director de imagine și credit foto: Claudiu Petringenaru

Producător și realizator: Liliana Văduva

12:00 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

13:00 Tradiţii

*Ion Buldumea

Prezentator şi producător Tatiana Slivca

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri