loader
Foto

Energia feminină şi armonia în familie, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Luna mărţişorului debutează la TVR Internaţional şi online pe TVR+ cu un nou sezon al emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră”. Din 5 martie, de luni până joi, de la ora 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 5 MARTIE

NATURA ȘI SĂNĂTATEA

Luna mărțișorului debutează cu recomandări din partea binecunoscuților ambasadori ai plantelor, ing. ch. Ștefan Manea, director general al companiei de produse naturiste Hofigal, și dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie.

În organismul uman are loc un complex de procese de adaptare și reglare care realizează homeostazia, procesul de echilibrare a funcțiilor interne și externe în mediul ambiant. Schimbările climatice, trecerea de la un anotimp la altul, activează acest proces cu un aport energetic mare.

Pentru a ajuta organismul în buna funționare a proceselor de regenerare, se recomandă folosirea plantelor cu o astfel de funcție. Natura ne furnizează o mare varietate și vom discuta despre cât mai multe dintre acestea, mai ales despre utilizarea optimă a plantelor de primăvară.

Să fie oare Ghiocelul doar vestitorul primăverii, o gingașă plantă ornamentală sau poate fi și un remediu al sănătății corpului?

Moderator: Ana Maria Ghiur

MARȚI, 6 MARTIE

ENERGIA FEMININĂ ȘI ARMONIA FAMILIE

Invitat: dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competenţă în acupunctură şi medicină ayurvedică

Familia este mediul în care ne naștem, creștem, ne dezvoltăm, evoluăm biologic, fizic, psihic, comportamental, pe baza stării de sănătate a membrilor care o formează. O familie este armonioasă atunci când rolurile fiecăruia din grup este bine definit.

În majoritatea culturilor tradiționale din întreaga lume, femeia are un rol primordial în menținerea armoniei familiale. Aceasta are o energie (yin), pozitivă, care o face să înțeleagă fericirea de la naștere sau chiar intrauterin. Bunătatea, echilibrul și dăruirea sunt doar 3 dintre cele 100 de caracteristici ale energiei feminine.

Doctorul Teodor Coldea ne povestește despre beneficiile pe care le poate aduce această energie asupra mediului în care se exprimă și afirmă că nu există noroc și întâmplare dar, dacă ai răbdare și aștepți momentul potrivit, atunci vei putea realiza orice. Lumea și oamenii din jur se schimbă folosind compasiunea și dăruirea.”

Moderator: dr. Pavel Gabriel

(w882) Un doctor

MIERCURI, 7 MARTIE

IMPLANTOLOGIA ORALĂ, DE REȚINUT!

Invitat: dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile Dr. Leahu

Implantul dentar este ultima tehnologie performantă stomatologică apărută pe piață. Nu se recomandă oricui și, până la finalizarea sa, presupune mai multe etape de lucru. Există o serie de recomandări ale medicilor stomatologi de care trebuie să ținem seama, atât înainte de inserarea implantului cât și după.

Înainte de a apela la o astfel de tehnică este necesar să efectuăm o serie de analize care să indice starea de sănătate. După implantare este indicat să menținem starea de sănătate a vechilor și noilor dinți.

Moderator: Ana Maria Ghiur

JOI, 8 MARTIE

ALIMENTAȚIA - PAS CU PAS SPRE SĂNĂTATE

Invitat: Alina Stoica, nutriționist

Alimentația sănătoasă joacă un rol vital în stabilirea unui echilibru între minte-trup-suflet, influențează starea noastră generală, ne ajută să avem o gândire clară, reprezintă suportul nostru energetic de zi cu zi. De aceea prevenția și tratamentul diferitelor afecțiuni pornesc din farfuria noastră.” (declară Alina Stoica, ghidul care ne spune cum putem obține sănătatea printr-o alimentație potrivită)

Vorbim despre legătura dintre bolile de stomac și alimentație dar și despre post. O ediție specială în care cei 3 copii ai nutriţionistului vor prepara, în direct, gustări sănătoase.

SĂNĂTATEA RINICHIULUI

Invitat: prof. dr. Mircea Penescu, medic primar medicină internă şi nefrologie, preşedinte Fundaţia Medicina și Muzica

Anul acesta, Ziua Mondială a Rinichiului este marcată pe data de 8 martie și este dedicată femeilor pentru că, prevalența bolilor renale este mai mare la acestea din cauza susceptibilității crescute la infecțiile urinare. Boala cronică renală rămâne o problemă de sănătate publică, la nivel internațional. Cum evităm îmbolnăvirea rinichiului, aflăm în această ediție.

Moderator: dr. Pavel Gabriel

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) Floraria Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

11:00 Ediție specială

Ediție specială * Summitul Francofoniei Producători: Delia Nicola, Horațiu Haralambie Transmisiune directă

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, din 31 martie, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

Începând de duminică, 31 martie, la „Biografii necesare”, Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere poveștile a zece ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri