loader
Foto

Elita industriei aeronautice româneşti, la TVR Internaţional

Remus Vulpescu, dir. general Romaero, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, vicepreşedinte Consiliul de Administraţie al Institutului Naţional de Cercetare Aerospaţială „Elie Carafoli” Bucureşti şi inginer Coralia Barosan, dir. Colegiului Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” Bucureşti, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, marţi, 22 august, la TVRi, de la ora 21.30.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Tradiția pe care România o are în sectorul industriei aviatice și programele de educație sunt pilonii care au menținut acest domeniu de vârf într-o competiție internațională rezervată doar câtorva forțe. Industria aeronautică autohtonă se mândrește cu societăți comerciale de producție și mentenanță, precum și institute naționale specializate în cercetare - dezvoltare.

Cea mai mare companie de profil, Romaero București, are capacități și capabilități pentru: cercetare, proiectare și dezvoltare; fabricare de componente structurale pentru aeronave; asamblare generală; integrarea de sisteme și avionică modernă; întreținere, reparații și reparații capitale; programe de modernizare; testări în zbor și certificări. Oferta societății din capitală, bazată pe facilitățile de fabricație existente, pe forța de muncă bine calificată și pe experiența vastă, acoperă o gamă de produse și servicii aeronautice de înaltă calitate pentru aplicații civile și militare.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli din Bucureşti are o tradiţie de peste 60 de ani. În prezent, utilizează o platformă experimentală de excepţie, recunoscută pe plan mondial, amplasată în trei locații: în Bucureşti şi în Prahova, la Măneciu şi Strejnicu. Este implicat în programele majore dezvoltate la nivel naţional și internațional. Singurul institut de cercetare din România specializat în domeniul aeronautic și spațial lucrează la un demonstrator tehnologic modernizat, IAR-99 TD, care va reprezenta trecerea spre o nouă generație a avioanelor de școală şi vizează, printre altele, posibilitatea exportului unui produs românesc.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa investitiinromania@tvr.ro şi pe pagina  https://www.facebook.com/InvestitiinRomaniaTVRi.

Emisiunea „Investiţi în România!” este difuzată în direct la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR MOLDOVA.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri