loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială, joi la „Corespondent TVRi”

Joi, 3 decembrie, de la ora 22.00, la TVR Internaţional, vă invităm să urmăriţi o ediţie specială dedicată Zilei Naţionale a României, dar şi aniversării a 20 de ani de activitate a canalului TVRi.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia din joia aceasta este dedicată Zilei Naţionale a României şi aniversării a 20 de ani de activitate a canalului TVR Internaţional. Este disponibilă online pe TVR+.

Împreună cu Cristina Leorenţ, director al TVRi, vorbim despre primul post tv din România care a emis prin satelit pentru vorbitorii de limba română din afara graniţelor ţării - primul post care a emis pe continentul Nord-American, dar şi în Australia, Noua Zeelandă, Noua Caledonie, Indonezia, Papua Noua Guinee.

(w500) Cristina L

Aflăm de la invitaţii noştri care au fost cele mai importante momente din istoria TVR Internaţional, care sunt principalele proiecte pentru perioada viitoare, dar şi cum au sărbătorit românii de pretutindeni 1 Decembrie.

Din Australia ne întâmpină unul dintre colaboratorii noştri apropiaţi - Floricel Mocanu, Consul General al României la Sydney.

(w500) Floricel

De mai bine de 20 de ani, pe acest Continent funcţionează Televiziunea Română Comunitară afiliată postului Canal 31, post care atrage săptămânal peste un milion de telespectatori. Augustin Luchian ne oferă amănunte despre programele dedicate românilor din zona metropolitană Melbourne.

(w500) Augustin L

Valorile culturale româneşti au fost în prim-plan de Ziua Naţională la Berna. Despre evenimentele organizate acolo, aflăm de la Anca Opriş, Ambasador al României în Elveţia.

(w500) Anca Opris

În Portugalia, evenimentele au fost organizate de către Ambasada României şi de Institutul Cultural Român de la Lisabona. Vasile Popovici, ambasadorul României la Lisabona, ne vorbeşte despre cum au petrecut românii din zonă.

(w500) Vasile

În foarte multe localităţi din Canada, românii s-au adunat şi au sărbătorit „Ziua Sufletului lor”  cum numeşte Ziua Naţională Carmen Ognean, reprezentanta comunităţii româneşti din Windsor.

(w500) Carmen Ogn

Românii din Michigan (SUA) au sărbătorit printr-o serie de evenimente organizate de Societatea Avram Iancu cu sprijinul Consulatului României la Detroit. Detalii despre evenimentele de acolo primim de la Gheorghe Chindriş.

Austria a avut prilejul de a intra în spiritul României datorită imaginilor transmise de postul Diaspora TV de la defilările militare care a fost organizate la Bucureşti, Alba iulia şi Chişinău.

Despre manifestările organizate de către comunitatea românescă la Viena, ne spune mai multe Jorj Colesnicov.

(w500) Jorj

TVR Moldova a împlinit, de 1 Decembrie, 2 ani de existenţă. Cu această ocazie, avem toate motivele să le urăm - La mulţi ani! - colegilor noştri Vitalie Guțu și Dorina Gherganov.

(w500) Vitalie Gu

 

(w500) Dorina Ghe

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

2:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri