loader
Foto

Economia circulară, în linie dreaptă, la ”Investiţi în România!”

Marți, 28 septembrie, de la ora 21:00, la TVR Internaţional, v-am propus să revedeți o dezbatere despre producători responsabili și resurse reciclate, într-o ediţie a emisiunii “Investiţi în România!”

 

Investiţi în România!

Redifuzarea ediției din 20 aprilie 2021.

Octavian-Dragomir JORA, gazda emisiunii, a discutat cu eurodeputatul Nicolae ŞTEFĂNUŢĂ despre Pactul verde european, care este planul de acţiune la nivel comunitar pentru economia circulară şi care sunt implicaţiile pentru România.

Am aflat ce posibilităţi şi priorităţi are ţara noastră în domeniul dezvoltării durabile în plan legislativ, care sunt intervenţiile financiare necesare pentru atingerea pragului de „zero deșeuri” şi în ce sectoare de activitate avem cea mai mare nevoie de un model durabil.

Daniel ZAMFIR, vicepreședintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senatul României ne-a spus ce provocări au întâmpinat producătorii români în această perioadă de pandemie şi cum îi sprijină Legislativul pentru a se îndrepta către o economie sustenabilă.

Constantin DAMOV, președintele Coaliției pentru Economie Circulară, a vorbit despre costurile pe care trebuie să le suporte antreprenorii autohtoni pentru a încuraja reciclarea, dar şi cât este de pregătită ţara noastră pentru a eficientiza utilizarea resurselor.

(w882)

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

• NICOLAE ŞTEFĂNUȚĂ – eurodeputat

• DANIEL ZAMFIR – vicepreședinte Comisia economică, industrii şi servicii, Senatul României

• CONSTANTIN DAMOV – președinte Coaliția pentru Economie Circulară

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

17:30 Prezenţe româneşti

*Documente vechi. Memoria vegetala a romanilor din Voivodina.

În Voivodina, patrimoniul cultural îndură condiții vitrege. Vorbim în primul rând despre condițiile naturale, care sunt impuse de o zonă cu o hidrologie aparte: apa din pânza freatică este absorbită de zidurile clădirilor și se transformă, la un moment dat, în agresori ai bunurilor culturale din Banatul sârbesc. Sporii și mucegaiurile, favorizate de umiditatea excesivă din bisericile, muzeele și chiar casele oamenilor, atacă nemilos și hârtia unor cărți bisericești vechi din anul 1600, ce pot fi considerate opere de artă, dar și materialul vegetal din care sunt făcute iile ori alte țesături vechi de peste o sută de ani. Metafora „memoria vegetală” a lui Umberto Eco atrage atenția asupra funcției de tezaurizare și rememorare a ceea ce înseamnă „românesc deosebit de fragil” în Banatul sârbesc.

Realizator şi producător Mihaela Iamandei

(redifuzare)

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptănaru

Producători: Anastasia Ciuleacu şi Mihaela Ursu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

 
 Izolaţi în România: Viaţa la margine de pădure

Ne-am văzut de ale noastre, timpul a trecut, potecile din munţi sunt încă bătute de oameni buni. Ei sunt aceiaşi, Izolaţi în România. Nu ne ...

Emisiunea TVR 2 „Drag de România mea!”, moderată de Paul Surugiu Fuego, premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Revista Actualitatea Muzicală

Cea de-a 33-a ediție a Galei Premiilor anuale ale revistei "Actualitatea Muzicală", publicație ce apare sub egida Uniunii Compozitorilor și ...

Gala vocilor, într-o nouă ediţie

O nouă gală a sezonului 13 al emisiunii cu drag de România va fi difuzată la TVR 2 sâmbătă 23 noiembrie, de la ora 20:00 și duminică, 24 ...

 

#tvri