loader
Foto

„Un doctor pentru dumneavoastră”: Echilibrul, cheia spre sănătate

Marţi, 23 mai, de la ora 19:00, aflăm cum ne ajută medicina energo-informațională pentru a avea o sănătate fizică, emoțională și psihică cât mai bună,  vorbim despre duminica dedicată „românilor de pretutindeni”, dar și despre tratamentul hepatitei virale.

 

Ana Maria Ghiur
Un doctor pentru dumneavoastră

De peste 15 ani, medici români apreciați în țară și în străinătate construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

Echilibrul, cheia spre sănătate

Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, membru Societatea Naturiștilor din Germania și membru BIT(Biorezonanz International Therapy)

(w882)

(w882)

Corpul uman este format din materie, energie și informație iar Nicola Tesla afirmă: „Gradul de echilibru energetic din organism hotărăște - sănătate sau boală." Terapiile pe care se focusează medicina energo-informațională este informația energetică a corpului iar la bază stă fizica cuantică. Fiecare terapie este personalizată în funcție de energia pacientului în timp ce aparatele cu care se fac tratamentele sunt computere energetice. Vorbim printre altele despre faptul că durerea dispare când afli cauza, despre terapii antifumat dar și despre rolul și sufletul comunităților românești din afara graniței.

Sănătatea spirituală a românilor de pretutindeni

Invitat: din Republica Moldova, preot Andrei Oistric, Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil", sat Malcoci, Raion Ialoveni.

(w882)

(w882)

Aproximativ 5 milioane de români trăiesc în afara României, cu speranța unui viitor mai bun. Bogat nu ești când ai bani și putere, bogat ești când ai credință, te simți împlinit emoțional, spiritual, intelectual și te bucuri de sănătate. Ca urmare a masivei emigrații românești, din 2015, Guvernul României a stabilit ca ultima duminică a lunii mai să fie dedicată „românilor de pretutindeni”. În bisericile românești de pretutindeni, românii simt bucuria regăsirii și trăirii credinței strămoșești, importanța păstrării legăturii cu rădăcinile românești, cu identitatea românească, cu limba maternă ca element identitar pentru generațiile tinere din afara granițelor. Toate acestea fac integrarea, în țările de adopție, mai ușoară. În parohii, există școli parohiale unde copiii și tinerii, pe lângă noțiuni de credință ortodoxă, învață limba, istoria și tradițiile românești. Sărbătoarea Înălțării ne cheamă să ne înălțăm în demnitatea noastră românească, de popor creștin de 2000 de ani. O ediție în care mulțumim eroilor neamului nostru românesc și ne cinstim rădăcinile.

Hepatita virală: prevenție, diagnostic, tratament

Invitat: conf. dr. Simin - Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase și tropicale, manager Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale “dr. Victor Babeș”

(w882)

(w882)

În general, hepatitele au o cauză infecțioasă, toxică, metabolică sau autoimună. Primele semne pot fi: febră ușoară, oboseală, vărsături, dureri abdominale, icter, urină închisă la culoare, scaune decolorate... Hepatitele care afectează ficatul, pe termen mediu și lung, sunt cele cauzate de virusurile B și C. Netratate, pot da complicații grave cum ar fi ciroză sau cancer hepatic. Cele mai răspândite tipuri de hepatite infecțioase sunt cele cauzate de virusurile A, B și C. La nivel global, hepatita virală este o problemă de sănătate publică. În primele etape ale bolii, nu sunt dureri sau simptome vizibile. Hepatitele virale beneficiază de metode de profilaxie specifică sau nespecifică. Diagnosticarea și tratarea afecțiunii, în timp util, au o importanță vitală. Ne informăm despre tipuri de hepatite şi tratamente în afecțiuni hepatice.

***

Moderator: Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Producător tv: Monica Ancuța

La TVR Internațional, în direct, luni şi marți, împreună pentru sănătate!

 

 

10:00 Ferma

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:50 Smart Diaspora

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri