

Aducem împreună profesioniști care reprezintă instituții etalon pentru medicina românească. Vorbim cu mândrie despre pionierii medicinei românești care, cu entuziasm, profesionalism și pasiune, au schimbat istoria medicală a omenirii, la nivel mondial.
Impactul descoperirilor lor sunt la nivel de Premiu Nobel. Amintim doar de: Victor Babeș nominalizat de nouă ori la Premiul Nobel, nepotul acestuia, Aurel Babeș, cel care a descoperit testui Papanicolau, ca metodă de screening pentru cancerul de col uterin, descoperire cu care un german a luat Premiul Nobel ; Mina Minovici, pionierul medicinei legale în lume; Nicolae Paulescu, cel care a descoperit insulina sau de George Emil Palade, singurul român laureat al Premiului Nobel pentru fiziologie și medicină în anul 1974, cel care a descoperit ribozomii. Instituții importante din România le poartă numele în semn de apreciere pentru tot ce au făcut pentru poporul nostru. Povestim despre destinele savanților, despre reușite și eșecuri - o proiecție realistă între trecut și viitor, acum, în prezent, realizată cu sprijinul unor personalități medicale românești contemporane marcante.
*****
Luni - 26 noiembrie – EDIȚIE DESCHIDERE DOCTORI DE CENTENAR
INVITAȚI:
Românii din diaspora conturează imaginea poporului român! Prin telefon, din SPANIA, dr. RALUCA OANCEA IONESCU, medic specialist, Secţia de Genetică Clinică, Serviciu de Analize Clinice, Spitalul Clinic San Carlos, Madrid, membru al Societăţii Europene de Genetică Umană, membru al Asociaţiei Spaniole de Genetică Umană, premiată pentru excelență românească la Gala „100 pentru Centenar”, proiect inițiat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
Licențiată în Medicină şi Chirurgie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București, promoția 2001, apoi specializată în Analize Clinice, la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, până în 2007, a urmat cursurile de Expert Universitar în Genetică Clinică, la Universitatea din Alcalá de Henares. A obținut titlul de doctor cu distincția „Cum Laude” cu teza de doctorat „Evoluția diagnosticului genetic prenatal. Aplicații ale studiului de ADN fetal în sângele mater“, la Universitatea Complutense din Madrid, imediat după finalizarea programului de cercetare științifică, între 2003 şi 2007. Din 2007 predă cursuri de genetică în programe de masterat ale Facultăţii de Farmacie şi ale Facultăţii de Psihologie de la Universitatea Complutense din Madrid.
Moderator: Măriuca Mihăilescu
****
Marți – 27 noiembrie – EPIDEMIILE, CATASTROFĂ UMANĂ
INVITAȚI:
Românii din diaspora conturează imaginea poporului român! Prin telefon, din ISRAEL, prof.dr. HERMAN BERKOVITS, multiplu doctor Honoris Causa, medic pediatru, Consul Onorific al României în Israel, premiat pentru excelență românească la Gala „100 pentru Centenar”, proiect inițiat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
Absolvent al Facultății de Medicină, UMF Cluj-Napoca (1965-1971), a fost distins u czeci de premii și titluri. Odată cu stabilirea în Ierusalim, a avut rezultate excelente în tratarea bolnavilor, afirmându-se ca medic foarte apreciat și recunoscut în rândul pacienților din Israel și alte state. A tratat foarte mulți pacienți de origine română, aflați la lucru, în Israel. Comunitatea română din Israel, prin Centrul Cultural Româno-Israelian, în semn de apreciere, i-a oferit de 3 ori titlul de onoare , „Omul Anului”.
Odată cu renumirea lui Benjamin Natanyahu ca premier al Israelului, a fost desemnat oficial medic personal al acestuia, semn onorant și de recunoaștere a valorii școlii de medicină românești.Implicat în ajutorarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv, a reușit să convingă firma care produce o cremă pentru îndepărtarea țesuturilor afectate grav să doneze medicamentul în valoare de 150.000 de euro și să trimită doi medici specialiști în România, pentru a ajuta victimele.
Moderator: Ana Maria Ghiur
*****
MIERCURI – 28 noiembrie - JURĂMÂNTUL LUI HIPPOCRATE (PĂRINTELE MEDICINEI)
INVITAȚI:
Românii din diaspora conturează imaginea poporului român! Prin telefon, din ITALIA, dr. GHEORGHE CERIN, Șef Secția Cardiologie, Clinica San Gaudenzio, Italia, premiat pentru excelență românească la Gala „100 pentru Centenar”, proiect inițiat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
Autorul mai multor lucrări de specialitate, dr. Cerin conduce secția de Cardiologie la Clinica San Gaudenzio din Novara și este președintele Asociației Medicilor Români din Italia. Medic primar cardiologie, titlu obținut, prin concurs, în România, în București, 1987, cu doctorat în cardiologie, 2000 (Magna cum Laudae), diplomă italiană de “medico-chirurgo” după absolvirea cursurilor, examenului de stat și tezei de diplomă la Universitatea din Milano (1995), acesta este implicat, din 1994, în programe de formare profesională pentru medicii români pe profil cardiovascular. A primit diplomă și medalie de aur din partea Academiei Oamenilor de Știință din România (2007), „pentru contribuții deosebite de colaborare cu România în domeniul cardiologiei, chirurgiei cardiovasculare și pregătirea tinerilor specialiști”. Membru al Societății Europene de Cardiologie, din 2008, a prezidat și participat la întâlniri internaționale, congrese de ecocardiografie, cardiologie și chirurgie cardiacă, precum și la multe evenimente de profil din țară și din străinătate.
Moderator: Măriuca Mihăilescu
Jurnalist tv Delia Logofătu
Realizator tv Cristina Anton
Producător tv Monica Ancuța
*****
Partenerii emisiunii
Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook. Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.
Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.
Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.
Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.