loader
Foto

Sistemul digestiv în perioada sărbătorilor

Marți, 14 decembrie, de la ora 19.00, la TVR Internațional, Măriuca Mihăilescu vă invită să urmăriți o nouă ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră".

 

Măriuca Mihăilescu

* Sistemul digestiv în perioada sărbătorilor

Invitat: prof. dr. Mircea Diculescu, Şef Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni

În intestine sunt miliarde de bacterii care formează microbiomul. Un microbiom sănătos construiește un sistem imunitar puternic care ar putea ajuta la înfrângerea SARS-CoV-2 și nu numai. Microbiomul intestinal se poate îmbunătăți cu o dietă adecvată pentru a evoca un răspuns imun puternic pentru toți agenții patogeni. Ce se întâmplă însă cu sistemul nostru digestiv atunci când facem excese și la ce riscuri ne expunem aflăm de la invitatul nostru.

* Restaurări dentare sub microscop

Invitat: dr. Ada Epistatu, medic primar stomatolog, doctor în estetică dentară, competență în implantologie orală.

Atunci când vine vorba despre zâmbetul nostru, medicul stomatolog joacă un rol foarte important. De câțiva ani, stomatologia modernă se poate mândri cu restaurări dentare sub microscop. Microscopul operator a fost introdus în domeniul stomatologic la începutul anilor 1990 și de atunci a revoluționat endodonția şi nu numai. Cu ajutorul lui s-a redus considerabil numărul extracţiilor dentare.

* Dicţionar medical: Sindromul burn-out,  sindromul epuizării profesionale - rubrică realizată cu sprijinul medicului Alin Popescu

În ultimul timp, în contextul pandemiei COVID-19, la stresul zilnic, s-a adăugat şi anxietatea cauzată de coronavirus. În cazul persoanelor care lucrează acasă apare şi izolarea socială. Toate activităţile (serviciul, mişcarea, relaxarea) au loc în acelaşi spaţiu, ceea ce a dus la creşterea alarmantă a sindromului burn-out la niveluri record.

***

(w882) doctor

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv Dan Cadar

Producător tv Monica Ancuța

Credit foto Monica Ancuța

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri