loader
Foto

Secretele medicinei cuantice, luni la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Luni, 22 noiembrie, de la ora 19:00, echipa ”Un doctor pentru dumneavoastră” vă așteaptă pe TVR Internațional.

 

Măriuca Mihăilescu

* Secretele medicinei cuantice

Invitat: psiholog Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă

(w882)

Corpul uman are mai multe imunități și rămâne cel mai mare mister al creației iar abordarea medicinei cuantice o provocare. În perioada pandemiei, propunem o ediție în care aflăm că gradul echilibrului energetic în organism poate înseamna sănătate sau boală. Cât de adevărat este că virușii și bacteriile emit în permanență frecvențe energetic și dacă da, cum pot fi aceste frecvențe modulate în favoarea pacientului?

*Efectele rezistenței la antimicrobiene

Invitat, din Călărași, dr. Ionuț Poeană, medic specialist nefrolog

Se estimeayă că, anual, la nivel global mor 700.000 de oameni din cauza rezistenței la antimicrobiene. România este printre primele țări din lume cu consum ridicat de antimicrobiene, capitol la care se încadrează și antibioticele, consum ce favorizează dezvoltarea și răspândirea bacteriilor rezistente la tratamente. Organizația Națiunilor Unite preconizează că, până în 2050 s-ar putea ajunge la 10 milioane de morți din această cauză, dacă nu se iau măsuri concrete și urgent. Este îngrijorător deoarece riscul de dezvoltare a infecțiilor ce nu vor mai putea fi tratate e foarte mare iar eficacitatea actuală și viitoare a antibioticelor e realmente amenințată. Tot mai multe boli comune, inclusiv infecții ale tractului respirator, infecții cu transmitere sexuală și infecții ale tractului urinar sunt netratabile iar procedurile medicale care salvează vieți devin mai riscante. Despre toate acestea ne povestește dr. Poeană, voluntar al Rețelei de Solidaritate, nefrologul care a lăsat Suedia pentru România.

*Dicţionar medical: Somnul ajută  la vindecare? - rubrică realizată cu sprijinul medicului Alin Popescu

În ultimii 30 de ani, tot mai multe studii au arătat că între somn și sistemul imunitar există o legătură foarte strânsă, confirmând înțelepciunea populară conform căreia „somnul ajută la vindecare”.

***

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnalist tv Dan Cadar

Producător tv Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

Foto credit Monica Ancuța

17:00 Puternici, împreună

*Când greşesc medicii …

Invitati Elena Manea si ADDA

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri