loader
Foto

"Dincolo de graniţele liniei întâi", miercuri la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Miercuri și joi, de la ora 19.00, la TVR Internațional, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune să revedeți două ediții cu recomandări pentru perioada pandemică actuală.

 

Măriuca Mihăilescu

Miercuri 10 noiembrie (redifuzare din 18 octombrie)

*Dincolo de graniţele liniei întâi

Invitat:  colonel dr. Doina Baltaru, comandant - director general, Spitalul Militar de Urgență "dr. Constantin Papilian", Cluj Napoca

(w882)

Invitat: din Belgia, dr. Graziela Biter, medic specialist anestezie și terapie intensivă

(w882) 44RR

(w882) RR

În prima parte a emisiunii ne conectăm la noua realitate și discutăm despre limite, eforturi omenești, sprijin umanitar, solidaritate şi primim recomandări pentru a rezista dincolo de această realitate.

* Gestionarea anxietăţii

Invitat: psiholog Diana Lupu, psihoterapeut relațional şi trainer, “Pagina de psihologie”

(w882) diana

În prezent, mulţi dintre noi ne confruntăm cu restricții, probleme de ordin sanitar, social, economic, emoţional şi cu o serie de îngrijorări ce ne consumă energia în încercarea de ne adapta noii realități. Aflăm cum putem ieși din bucla gândurilor anxioase concentrându-ne pe momentul prezent, pe respirația adâncă, pe acceptarea trăirilor și pe recunoașterea faptului că orice gând este doar un gând.

*Sănătate din natură: Beneficiile hreanului


Joi, 11 noiembrie (redifuzare din 25 octombrie)

*Somnul în pandemie

Invitat: prof. dr. Florin Mihălțan

(w882) mihaltan

Pandemia COVID-19, factor de stres semnificativ, a afectat oare calitatea somnului la nivel global? Frica, îngrijorarea au un impact negativ asupra somnului. 45% din populația Terrei suferă de tulburări de somn, cele mai frecvente fiind insomnie, tulburări de ritm circadian somn-veghe și apnee obstructivă. Studii recente au arătat că o treime din personalul medical are insomnie din cauza noului virus. Pe termen lung, netratată, o tulburare de somn poate provoca probleme de sănătate. Deprivarea de somn sau un somn de proastă calitate crește riscul apariției unor boli de inimă, rinichi, cancer, hipertensiune, diabet, accident vascular cerebral și obezitate. Un somn calitativ îmbunătățește nivelul de energie, starea emoțională, mentală și buna funcționare a sistemului imunitar.

*Sănătate din natură: Beneficiile uimitoare ale nucilor

* Calitatea vieţii în perioada Covid-19

Invitat: din Suedia, dr. Alexandru Chiţu, psiholog

(w882) mihaltan 2

Pe parcursul emisiunii, ne conectăm cu Suedia. Discutăm despre cum a influențat și influențează pandemia calitatea vieții și cum ne raportăm la efectele resimțite de oameni pe glob.

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Jurnalist: Dan Cadar

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

Foto credit Monica Ancuța

1:10 De ce-aş citi? (R)

Moderator Tudor Călin Zarojanu

Producător Bogdana Pascal

(Reluare)

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri