loader
Foto

Galerie foto

Copiii cu copii, joi, la "Un doctor pentru dumneavoastră"

În perioada 9 - 12 noiembrie, de la ora 19:00 la TVRi, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune noi subiecte de interes pentru recăpătarea, menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate.

 

Măriuca Mihăilescu
Irina Mohora

Luni, 9 noiembrie 2020

UN PRIM PAS ÎN VIAȚĂ

Invitat: RALUCA CHIȘU, fondator Kineto Bebe

În perioada pandemiei de coronavirus, stăm mai mult ca niciodată în faţa dispozitivelor electronice fapt care poate duce la probleme de postură la orice vârstă.

(w882) Raluca Chi

Un program de sport acasă adaptat problemelor de sănătate, ne dă energie, poate preveni sedentarismul şi efectele negative ale lipsei mișcării. Vom discuta și despre campania Asociației KinetoBebe Un prim pas în viață, cu scopul ridicării nivelului de conștientizare asupra numărului copiilor români care au nevoie de kinetoterapie și terapii conexe. Luptăm pentru oferirea terapiilor motorii și cognitive corecte în primii ani de viața pentru a crește adulți sănătoși și o viitoare generație cu o stare fizică şi psihică sănătoasă.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din Germania: prof. dr. MIHAI FLORIN RĂDULESCU, medic primar urologie, Serviciul de Radioterapie, specializat în Brahiterapia Prostatei, Clinica Saarbrücken

(w882) Prof. Răd

A plecat din România de 33 de ani. În prezent, profesează în Germania și în Franța, la Centre Hospitalier Regional Metz.

(w882) prof radul

Unul dintre fiii lui, medic urolog în București, a ales România gândind că, dacă toată lumea ar pleca, cine i-ar mai îngriji pe români? Cum reușește să fie dimineața în Franța și seara cu noi, prin telefon din Germania, ne povestește în această ediție.

Moderator: Irina Mohora

Marți, 10 noiembrie 2020

NOBEL PENTRU PAULESCU – premieră înregistrată

2021 - ANUL PAULESCU, FONDATORUL DIABETOLOGIEI ROMÂNEŞTI

(w882) nicolae pa

Invitat: prof. dr. CONSTANTIN IONESCU-TÎRGOVIȘTE, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”

Ediția de azi este dedicată părintelui insulinei, ”salvatorul omenirii”, așa cum îl declară dl. prof. Constantin Ionescu-Tîrgoviște, preşedintele Asociaţiei Medicale Române pe Nicolae Paulescu. Toți românii din lume sunt mândri că cea mai mare descoperire aparține unui  român. Pe 8 noiembrie sunt 151 de ani de la nașterea fondatorului diabetologiei românești.

(w882) paulescu

Recent, reprezentanți renumiți ai lumii medicale românești contemporane, la evenimentul de deschidere, au punctat extrem de frumos apropierea Centenarului: prof. dr. Gabriela Radulian, dr. Bogdan Pavel, prof. dr. Emanoil Ceaușu, dr. Simona Carniciu, prof. dr. Paula Perlea sau  prof. dr. Adrian Restian care a evidențiat: "Paulescu a fost vizionar, a descoperit că omul are suflet și dacă nu tratezi sufletul nu poți să vindeci trupul".

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Miercuri, 11 noiembrie 2020

TRATEAZĂ PROBLEMELE DENTARE!

Invitați: dr. IONUȚ LEAHU,
medic stomatolog, competenţă în implantologie orală și dr. ASMA BATTAH, medic pedodont, Clinicile dr. Leahu

(w882) doctor lea

Cele mai multe bacterii se găsesc în cavitatea bucală. Lipsa igienei orale, incorectitudinea cu care se realizează periajul dentar, amplifică problemele stomatologice, atât la copii cât și la adulți. Zaharul acționează negativ asupra smalțului dentar și a gingiilor. O ediție în care, pe lângă recomandări pentru sănătatea orală aflăm de ce se pun aparate dentare, dacă avem nevoie să purtăm unul și cum e să reușești să deschizi o clinică de stomatologie în Anglia pe timpul pandemiei.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din Germania:  dr. IOANA KNOELLER, medic primar neurochirurgie

Moderator: Irina Mohora

(w882) un doctor

Joi, 12 noiembrie 2020

COPIII CU COPII

Invitat: dr. VIOLETA RADOSAV, medic specialist medicină de familie, competență în planing familial și sexologie

În timp ce pandemia schimbă ordinea pe mapamond, mulți adolescenți se confruntă cu probleme extrem de grave iar unii dintre ei trăiesc adevărate drame existențiale. Foarte multe fete rămân însărcinate la vârste fragede, când organismul lor este total nepregătit pentru o sarcină. Să devii părinte la 10, 11 ani este un eveniment care îți schimbă total viitorul. În contextul actual, în care ne confruntăm cu nesiguranța zilei de mâine, este foarte important ca părinții să discute cu copiii lor despre viața sexuală, să abordeze problemele cu multă înțelegere și răbdare. Este extrem de dificil în condițiile în care munca la domiciliu a celor doi parteneri se suprapune cu învățământul on-line. Toate afectează relația de cuplu și liniștea familiei.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din ITALIA: dr. LAVINIA CHIRILĂ, specializare în chirurgia mâinii

Moderator: Măriuca Mihăilescu

(w882) un doctor

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) Floraria Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri