loader
Foto

Galerie foto

Recomandări de vacanţă la "Un doctor pentru dumneavoastră"

Realizatorii şi invitaţii emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” vă recomandă tratamente moderne și terapii de succes pentru o viaţă echilibrată, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online la TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 9 IULIE 2018 – REDIFUZARE DIN 19 MARTIE 2018

1. ARTROZELE DE ȘOLD ȘI GENUNCHI - marile articulații

Invitat: prof. dr. GELU ONOSE, medic primar Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, șef Clinica de Recuperare Neuro-musculară, Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, Preşedinte de Onoare Executiv al Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie

Artroza este o boală degenerativă a sistemului articular, în mare parte, apărută ca urmare a îmbătrânirii  articulațiilor. Afecțiunile reumatismale degenerative sunt foarte frecvente. Potrivit estimărilor, frecvenţa acestora este în creştere în ultimii ani, pe fondul unui proces de îmbătrânire a populaţiei. Aproape jumătate dintre adulţi prezintă antecedente de simptome osteoarticulare sau anomalii musculo-scheletice evidenţiabile prin examen clinic, iar 10% din populaţie prezintă, din această cauză, un grad de handicap motor. O ediție în care primim recomandări de la prof. dr. Gelu Onose.

2. ALERGIA RINO-SINUSALĂ

Invitat: dr. DANIELA VRÎNCEANU, medic primar ORL, Coordonator Compartimentul ORL, Spitalul Universitar de Urgenţă, București

Dintre afecțiunile care apar la un individ, bolile aparatului respirator au frecvența cea mai mare. Aparatul respirator este filtrul care desparte mediul extern, de cel intern. Prin funcțiile lui, reușește să contracareze efectele acțiunilor factorilor nocivi asupra corpului. Atunci când mecanismele de apărare nu mai fac față, apar bolile. Un exemplu este mucoasa respiratorie care, în momentul în care este suprasolicitată și iritată, reacționează imunitar. Astfel apar alergiile rino-sinusale. Despre cum apar aceste alergii, cum pot fi evitate și tratate, vorbește dr. Daniela Vrînceanu.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

(w882)


MARȚI, 10 IULIE 2018 – REDIFUZARE DIN 20 MARTIE 2018

SĂNĂTATEA CREIERULUI

Invitat: prof.dr. MIRCEA RADU GORGAN, medic primar neurochirurgie, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”

Creierul este cea mai puternică și complexă mașină electro-biochimică creată vreodată și conține 100 de miliarde de neuroni într-o coajă de calciu mic. Dantelat cu pompe organice, canale și switch-uri, îi uimeşte şi astăzi pe cercetători. El coordonează activitatea întregului organism pe baza informaţiilor pe care le primeşte. Unitatea de bază a creierului este neuronul. La naştere, omul are cel mai mare număr de neuroni însă, cu timpul, ei se uzează. Pe parcursul vieţii avem între 85 şi 100 de miliarde de neuroni care lucrează în creier și fiecare creează zeci de mii de conexiuni. Ce reprezintă creierul uman și cum îl dezvoltăm, ce elemente sunt nocive sau benefice pentru acesta, cum putem preveni sindromnul oboselii cronice sau bolile degenerative ale creierului - demențele și Alzheimer-ul? Sunt întrebări la care răspunde prof.dr. Mircea Gorgan.

BOLILE VIRALE

Invitat: conf.dr. GHEORGHE ENACHE, medic primar boli infecțioase, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “dr.Victor Babeș”

Epoca modernă ne pune în fața unor schimbări, de multe ori, înfricoșătoare, în ceea ce privește variabilitatea virusurilor care trăiesc alături de noi. Cauza principală este folosirea unor medicamente prost recomandate, folosirea excesivă a dezifectanților dar și slaba lor putere de acțiune. Lista este mare și pe ea se situează și adaptarea tulpinilor virale la mediul extern și la mediul intern al oamenilor. Omenirea se confruntă cu probleme de eradicare a bolilor virale, mai ales a celor care au creat epidemii și pandemii în întreaga lume. Despre dușmanii microscopici care ne pândesc la tot pasul și despre cum putem ține piept acțiunii acestora ne vorbește dr. Gheorghe Enache.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)


MIERCURI, 11 IULIE 2018 – EDIŢIE IN MEMORIAM IOAN BRADU IAMANDESCU

Inregistrare din data de 22 noiembrie 2017:


STRESUL POZITIV ȘI EVALUAREA LUI PENTRU SĂNĂTATE

Invitat: prof.dr. IOAN-BRADU IAMANDESCU, psiholog, medic primar alergolog şi internist

Stresul nu este, neapărat, dăunător. Stresul unui examen ne poate determina să ne concentram mai bine în "momentul Zero", iar cei care știu că o ezitare a mâinii lor poate curma viața unui om, cum sunt chirurgii, sau cei care practică meserii prin care sunt expuși privirii celorlalți știu că stresul îi ajută să fie mai buni, mai creativi, mai concentrați. Acesta este stresul pozitiv. Când acest stres "pozitiv" devine negativ, ne putem îmbolnăvi. În această ediție aflăm cum să gestionăm stresul.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

 

JOI, 12 IULIE 2018 – REDIFUZARE DIN 22 MARTIE 2018

1. CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL IMUNITAR?

Invitat: dr. ALEXIS VIRGIL COCHINO, medic primar pediatru, medic specialist alergologie și imunologie clinică, INSMC

În prezent, medicina modernă convenţională tratează orice boală prin folosirea medicamentelor de sinteză. Însă, adevărata sănătate poate fi obținută mai ales prin menţinerea unui sistem imunitar care funcţionează corect, la pragurile înalte de acțiune. Sistemul imunitar este ansamblu de organe, structuri, substanţe și mecanisme fiziologice complexe prin care organismul se protejează în fața microorganismelor și a corpurilor străine. Din cadrul acestui sistem fac parte: globulele albe, măduva spinării, vasele limfatice şi organele limfatice precum amigdalele, limfa, celulele specializate din anumite ţesuturi ale organismului şi substanţe specializate numite factori de ser, care sunt prezente în sânge. Despre cum se formează imunitatea corpului și cum putem  obține răspunsurile imune cele mai potrivite și mai intense ne vorbește dr. Alexis Virgil Cochino.

2. INCONTINENȚA URINARĂ

Invitat: dr. CRISTIAN PERŞU, medic primar urologie

Atunci când apar probleme la nivelul sfincterului urinar sau al musculaturii pelvine apare incontinența urinară, un simptom, un rezultat al altor afecțiuni mecanice sau fiziologice precum: menopauza, infecțiile urinare - cistita, uretrita, inflamațiile prostatei, rupturile musculare pelviene, rupturile de perineu, leziunile colului, tumorile, fibromul uterin și lista continuă. Cel mai des întâlnită este incontinenţa urinară de efort care apare, de obicei, în urma unui efort brusc precum tusea, strănutul sau ridicarea de greutăţi, acţiuni care supun vezica urinară unei presiuni. Cum putem evita producerea  unei astfel de tulburări aflăm de la dr. Cristian Perșu.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) Floraria Traian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

 

 

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

18:00 Telejurnal Moldova

Prezentator Vadim Cheptanaru

Producători: Irina Bejenaru, Anastasia Ciuleacu

Translator mimico gestual

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

*Sport (montaj TVRi)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri