loader
Foto

Diplomația la feminin, în Campania "ÎnvingatoarELE României”

Mihaela Crăciun v-a propus să revedeți miercuri, 26 august, ora 21.00, o ediție specială a emisiunii "Articolul VII", sub genericul "Diplomația la feminin”, în cadrul Campaniei ‘’ÎnvingatoarELE României” .

 

Mihaela Crăciun
Articolul VII

Despre rolul femeilor în diplomație ați putut afla de la doamnele secretar de stat Iulia Matei și Daniela Gîtman din Ministerul Afacerilor Externe și doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România.

(w882)
Daniela Gîtman, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe

(w882)
Iulia Matei, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe

(w882) ramis
Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România

L-ați putut revedea pe celebrul pianist francez Jean-Yves Thibaudet care i-a acordat un interviu jurnalistei Raluca Tudor la Sinaia, după 50 de ani de la primul lui concert de aici, susținut la 7 ani.

(w882)

Ați putut urmări o incursiune în istoria diplomației feminine românești și v-ați putut reaminti de omagiul adus Reginei Maria, regina diplomat care i-a completat pe diplomații profesioniști! Trebuie remarcată și activitatea diplomatică a Anei Kretzulescu-Lahovary, Elenei Văcărescu și Alexandrinei Cantacuzino.

“Când nimic nu concordă și nu se potrivește, când nimic nu nimerește și nimic nu mai este de ajutor, a sosit ora diplomaților. Meseria lor este să întreprindă ceva în situații în care nu se mai poate face nimic”, scria filosoful german  Peter  Sloterdijk.

Astăzi, în Ministerul Afacerilor Externe al României, numărul femeilor îl depăşeşte pe cel al bărbaţilor. Am aflat de la o parte din conducerea feminină a ministerului, despre devotament, perfecţiune în muncă, echilibru, echidistanţă, onoare, responsabilitate și discreție.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

7:00 Telejurnal matinal

* Matinal * Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

*Sport (montaj TVRi)

*Meteo (montaj TVRi)

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri