loader
Foto

Din 2 octombrie, „Un doctor pentru dvs.”, o nouă echipă, un nou început!

Timp de 11 ani, sub genericul „Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional s-au difuzat multe informații utile telespectatorilor. Începând de luni, 2 octombrie, emisiunea va fi moderată de Ana Maria Ghiur și dr. Gabriel Pavel.

 

Ana Maria Ghiur

Emisiunea interactivă de sănătate, dedicată în special românilor care trăiesc în afara granițelor, începe un sezon nou.

Din 2 octombrie, de la ora 18:30, la TVR Internațional și online pe TVR+.

Iată sumarul:

LUNI, 2 octombrie

Sănătate fără emoții

Invitat: dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competență în medicina tradițională chineză-acupunctură

Emoțiile influențează starea de sănătate. Stresul prelungit stă la baza multor afecțiuni, de la o banală dermatită, până la boli grave cum sunt cele cardio-vasculare sau cancerul. Prin urmare, obținerea echilibrului interior este necesară atât pentru senzația de confort pe care îl dau calmul și pacea sufletească, cât și pentru a păstra nealterată sănătatea fizică și mentală.

Prin sport, corpul eliberează endorfine, substanțe care relaxează și dau o stare generală bună. Cei care nu doresc sau nu pot să facă sport mai au câteva alternative, cum ar fi medicina ayurvedică sau acupunctură, metode care pot să restabilească echilibrul sau să ajute în anumite afecțiuni.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

MARȚI, 3 octombrie

Partea I - Herpesul și zona Zoster

Invitat: dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog-alergolog, DermaVital

Multe persoane se plâng de disconfortul produs de apariția unui herpes, disconfort cauzat atât de simptomatologia locală, cât și de alterarea aspectului fizic. Despre modul în care poate fi prevenită și tratată această afecțiune ne va vorbi medicul dermatolog Dorin Munteanu care va aborda și o altă problemă, cu care se pot confrunta pacienții: este vorba despre Zona Zoster, boala produsă de același virus care stă la baza apariției varicelei.

Partea a II-a - Acțiunea metalelor grele asupra organismului uman

Invitată: Florica Munteanu, specialist în medicina integrativă, DermaVital

Se vorbește foarte puțin despre intoxicațiile cu metale grele, deși metalele grele ne înconjoară și le putem întâlni peste tot: în cutiile cu conserve, în vopseluri, produse din plastic și chiar în apa de băut (plumbul), în pesticidele cu care sunt tratate fructele și legumele (arsenicul), în aerul și apa poluată, în pești și amalgamuri dentare (mercurul).

Astfel, putem fi intoxicați cu metale grele fără ca măcar să avem habar de acest lucru, iar simptomele sunt, de multe ori, nespecifice, prin urmare diagnosticul corect poate fi mai dificil de pus. În această ediție lămurim cum acționează metalele grele și cum ne putem curața organismul de influența lor devastatoare.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

MIERCURI, 4 octombrie

Partea I - Noutăţi în prevenția și tratarea cancerelor la femei

Invitat: dr. Cătălin Costovici, medic primar oncolog, CMDTAMP al Academiei Române

În România, anual, sunt diagnosticate 8000 de femei cu cancer de sân. Și tot Romania ocupă loc fruntaș în Uniunea Europeană în ceea ce privește decesele provocate de cancerul de col uterin. În prezent, există o preocupare majoră legată de prevenția, depistarea precoce și tratarea afecțiunilor maligne feminine, cu atât mai mult cu cât peste jumătate dintre femei ajung la doctor atunci când sunt, deja, în stadiile III și IV.

Despre mijloacele de screening care pot duce la descoperirea precoce a bolii, despre tratamentele care cresc semnificativ speranța de viață și despre o nouă abordare a relației medic-pacient, discutăm în această ediție.

Partea a II-a - Importanţa pihoterapiei în procesul vindecării

Invitată: Adina Moraru, pshiholog clinician, psihoterapeut

Moderator: Ana Maria Ghiur

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

JOI, 5 octombrie

Natura, prietena sănătății

Invitați: acad. ing. ch. Ștefan Manea, director general Hofigal și dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală Alexandra din Breaza, ambasadori fideli ai medicinii inspirate de natură

Întoarcerea spre natură și spre soluțiile pe care ea le oferă nu este o modă, ci o necesitate. Prevenția (profilaxia) este cea dintâi condiție pentru păstrarea sănătății și pentru aceasta, natura ne oferă adevarate elixire înmagazinate în plante.

După instalarea bolii, tot în plante găsim un ajutor prețios care vine să completeze tratamentul alopat pentru a ne redobândi starea de bine. Să apelăm, cu înțelepciune, la natură pentru a trăi mulți ani sănătoși și plini de energie.

Moderatori: Ana Maria Ghiur şi dr. Gabriel Pavel

Ediţia este disponibilă online pe
TVR+.

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Jurnaliști tv: Aziza Micu, Carmen Târnoveanu, Delia Logofătu, Cristina Anton

Producător: Monica Ancuța

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

15:30 Punctul critic

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik, Raluca Alecu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Producător Florenţa Dăscălescu

16:50 Secolul 22

Producător Bogdana Pascal

 
 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

 

#tvri