loader
Foto

Digitalizarea României, inevitabilă

Pe TVR Internațional s-a redifuzat o ediție "Investiţi în România!" despre digitalizarea României, marți, 6 septembrie, de la ora 21.00.

 

Cristina Leorenț
Investiţi în România!

Drumul către digitalizarea României a început cu mulţi ani în urmă. Rezultatele sunt demne de povestit la nivel de firme private care au spart barierele geografice cu produsele şi serviciile create şi în ceea ce-i priveşte pe românii care lucrează în multinaţionale sau care au creat business-uri de succes pe piaţa mondială. Însă, la nivelul administraţiilor publice sunt puţine exemple de reuşită, printre care menţionăm Sectorul 4 din Bucureşti, Cluj, Oradea, Iaşi, dar şi localităţi mai mici precum Sadu, Şelimbăr, Snagov, Ciugud. În ansamblu, administraţia din România este departe de a fi eficientă, însă noul val de tehnologie pătrunde în ţară, mai ales că Uniunea Europeană impune „digital şi verde” în proiecte pentru care se doreşte finanţare.

(w882) mihai mate

Echipa Investiţi în România! a fost prezentă la Romanian Business Leaders Summit şi a adus în discuţie în această emisiune câteva teme de interes pentru compatrioţii care privesc spre ţară cu gândul de a obţine fonduri şi a-şi dezvolta o afacere acasă.

(w882) investiti

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a discutat cu Dragoş PREDA, director general Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, despre transformarea digitală a României şi beneficiile introducerii comunicațiilor și proceselor informatizate în toate sectoarele economice și sociale. Am aflat totodată cum putem avea un spaţiu cibernetic sigur, în care noile tehnologii, instrumentele şi serviciile hi-tech să fie accesate cu încredere de toţi cetăţenii.

(w882) dragosi pr

Tot în această ediţie am stat de vorbă cu Alexandru PANAIT, expert inovare digitală guvernamentală, despre avantajele debirocratizării administraţiei publice având ca fundament experienţele acumulate în ţară şi peste hotare.

(w882) alexandru

Cât este de importantă conștientizarea de către instituţiile statului a necesității realizării unor investiții durabile, cum pot fi implementate tehnologiile inovatoare pentru a ajuta comunităţile şi cum putem implica diaspora în proiectele inteligente “de acasă”, am aflat de la Eduard DUMITRAȘCU, președinte Asociația Română pentru Smart City.

(w882) eduard

Invitaţi:

  • DRAGOŞ PREDA – director general Societatea Naţională de Radiocomunicaţii
  • ALEXANDRU PANAIT – expert inovare digitală guvernamentală
  • EDUARD DUMITRAȘCU - președinte Asociația Română pentru Smart City

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

15:30 Istorii ascunse

*Masoneria în vestul țării

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate.Producător Cristina Baican

(redifuzare)

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri