loader
Foto

Dezechilibrul energetic şi sănătatea, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

Medici români, specialişti de renume, dăruiesc un strop din ştiinţa lor la „Un doctor pentru dumneavoastră”, în fiecare săptămână de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

LUNI, 6 NOIEMBRIE

Partea I - Îngrijirea pielii în anotimpul rece

Invitată: Daniela Raiciu, doctor în ştiinţe farmaceutice, vicepreşedinte Societatea Română a Chimiştilor Cosmetologi, director marketing HOFIGAL

În anotimpul rece, pielea începe să sufere şi devine mai uscată, se înroşeşte şi, uneori, se descuamează, dând senzaţii dintre cele mai variate şi mai neplăcute (arde, ustură, devine pruriginoasă).

În acest context, pentru reducerea stării de disconfort, acordarea unei îngrijiri speciale nu este o cochetărie ci o necesitate.

Partea a II-a - Radioterapia în cancer

Invitat: prof. dr. Ion Christian Chiricuţă, medic primar radioterapie

În scopul distrugerii tuturor celulelor maligne, pacienţilor bolnavi de cancer, adesea, alături de tratamentul chirurgical, le sunt recomandate chimio şi radioterapia. Deși, aparent, radioterapia pare mai uşor de suportat decât chimioterapia, iar reacțiile secundare imediate sunt de mai mică amploare, ea poate avea urmări ireversibile pe termen lung și nu sunt întotdeauna cunoscute.

Aflăm care este rolul radioterapiei IMRT-VMAT, o terapie de ultimă generație utilizată în tratarea pacienților oncologici.

Ce este acest tip de radioterapie, ce presupune, când este recomandată, cum se desfășoară, ce tipuri de cancer poate trata și cum se ia decizia unui astfel de tratament, aflaţi urmărind „Un doctor pentru dumneavoastră.”

MARŢI, 7 NOIEMBRIE

Partea I - Neurodermita şi psoriazisul, patologie şi tratament

Invitat: dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog, alergolog, Dermavital

În perioada rece, pielea şi greutatea corpului încep să-şi modifice stabilitatea optimă. În plus, frigul activează multe afecţiuni interne şi externe, de la boli osoase, gastrice, respiratorii până la psoriazis şi lupus.

De aceea, există recomandări specifice, personalizate, dermatologice. Sunt oameni care fac alergie la frig, la haine de blană, la praf și cred că apariția bruscă a petelor roșii pe epidermă este o reacție normală a organismului. Din păcate, lucrurile sunt mai complicate. Despre neurodermită, care se manifestă prin erupții şi mâncărimi insuportabile, dar şi ce trebuie să facem în sezonul rece pentru a preveni apariţia unor afecţiuni ale pielii, aflăm în această ediţie.

Partea a II-a - Dezechilibrul energetic şi sănătatea

Invitată: Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, Dermavital

Stresul şi un stil de viaţă dezordonat au ca urmare deteriorarea echilibrului întregului organism, ceea ce, pe termen lung, înseamnă îmbolnăvirea lui. Pentru a redobândi starea de sănătate, dezechilibrul trebuie corectat iar medicina integrativă are soluții la îndemână.

MIERCURI, 8 noiembrie

Partea I - Infecţiile urinare în sezonul rece

Invitat: prof. univ. dr. Mircea Penescu, medic primar medicină internă şi nefrologie

În anotimpul rece, caracterizat de temperaturi scăzute, variații bruște de temperatură şi umezeală, infecțiile urinare sunt deosebit de frecvente, în special la sexul feminin.

Infecțiile urinare de la nivelul aparatului urinar (rinichi, uretere, vezica urinară) pot fi provocate de diferiți agenți patogeni (bacterii, paraziți, fungi), cel mai frecvent cu Escherichia coli.

Principalele semne sunt urinările frecvente asociate cu usturimi sau dureri. Acest tip de infecții apar din cauza faptului că diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplică și, în timp, duc la modificări în funcționarea normală a rinichilor și a căilor urinare.

Statisticile mondiale menționează faptul că infecțiile urinare sunt cele mai răspândite infecții, mai des întâlnite chiar decât infecțiile respiratorii cu tuse și expectorație. Din păcate, tratamentele după ureche pot duce la complicații.

Partea a II-a - Viaţa de cuplu

Invitată: dr. Ileana Marinescu, medic primar endocrinolog, Institutul C.I. Parhon

Pe toată durata vieții, oamenii continuă să aibă o viață sexuală activă, satisfăcătoare. Procesul de îmbătrânire poate produce modificări la ambele sexe și, uneori, chiar afectează abilitatea de a avea și a ne bucura de viața sexuală. Despre importanța și problemele vieții sexuale, vorbim în această ediție.

JOI, 9 noiembrie

Partea I - Patologia sistemului nervos

Invitat: dr. Ovidiu Grămescu, medic primar în neurochirurgie

Partea a II-a - Arta de a creşte copii sănătoşi

Invitat: acad. Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastică - microchirurgie reconstructivă, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti

Pentru fiecare dintre noi, creșterea și dezvoltarea unui copil este o mare provocare, grea și frumoasă, în același timp. Reușita depinde de fler, de cunoștințele şi informațiile pe care le acumulăm și de modul în care suntem capabili, de-a lungul evoluției lui, să îi oferim cel mai bun suport fizic, mental și psihologic.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub formă de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Episodul 8

Ion Stoica este profesor de Știinta calculatoarelor la Universitatea Berkeley de 23 de ani, fondator al companiei Databricks, cel mai dezvoltat proiect open-source de gestionare a volumelor mari de date, singura platformă software care combină datele cu inteligenţa artificială. Compania l-a propulsat în topul Forbes ca al patrulea cel mai bogat român din lume, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Este specializat în sisteme IA, cloud computing, rețele, Big data, design de algoritmi și sisteme de securitate.

Director la Sky Computing Lab, cofondator Anyscale (2019), Databricks (2013) și Conviva Networks (2006). Este autorul a peste 100 de lucrări peer reviewed. Este membru de onoare al Academiei Române. A primit mai multe premii, printre care Mark Weiser Award (2019), SIGOPS Hall of Fame Award (2015).

Databricks, compania lansată în 2013, permite gestionarea volumelor mari de date prin aşa-numită arhitectură lakehouse, fiind singura platformă software care combină datele cu Inteligenţa artificială. În 2022, compania era evaluată la 38 de miliarde de dolari.

Realizator şi moderator Marian Voicu

(Reluare)

5:30 Istorii de bun gust (R)

Realizator Camelia Moise

Producător Larisa Avram

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri