loader
Foto

Despre talent și idealuri, joi la “Corespondent TVR i”

Joi, 2 aprilie, de la ora 22.00, la TVR i s-a vorbit despre România ca „ultima civilizaţie rurală autentică a Europei“, despre o campanie de salvare a Casei Enescu din jud. Botoșani, dar și despre visul unei românce de a urca pe Mont Blanc pe schiuri.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Aflăm, de asemenea, cum își valorifică talentul, în Italia, o româncă pasionată de gastronomie și cum un student de numai 21 de ani  este premiat la Londra pentru un film de animație. Le urăm succes și prietenilor noștri de la Asociația belgo-română Arthis din Bruxelles care aniversează 21 de ani de activitate.

Peter Hurley s-a născut în Irlanda, într-o familie cu zece copii.  În 1994 a emigrat în România  și, de atunci, nu doar locuiește aici, dar este un adevărat ambasador al României adevărate, autentice, tradiționale. Dupa 15 ani în publicitate, a decis să-și investească timpul, pasiunea și banii într-o serie de evenimente de promovare a  mediului rural românesc.

(w882) Peter Hurl

Un concert de muzică clasică, având ca protagoniști doi artiști români de excepție - violonistul Liviu Prunaru și pianista Dana Protopopescu, a avut loc în prestigioasa Sală Gotică a primăriei din Bruxelles, evenimentul fiind organizat cu ocazia sărbătoririi a 21 de ani de activitate a asociației Arthis - Casa de Cultură belgo-română. Cu același prilej, la Casa de Cultură belgo-română de la Bruxelles a avut loc spectacolul de teatru "Iubește-mă, America" de și cu actrița Claudia Motea. Invitații: Claudia Motea și Liviu Hopârtean, președinte ARTHIS Bruxelles.

(w882) Claudia Mo

Remus Buznea este un tânăr student român din Marea Britanie care recent a câștigat premiul I la categoria „Best Student Animation” a concursului organizat de Royal Television Society, cea mai longevivă societate de televiziune din lume.

(w882) Remus Buzn

În luna aprilie, doi schiori români, Sonia Drăgan și Ciprian Lolu vor urca pe schiuri pe vârful Mont Blanc din Munții Alpi, cel mai înalt vârf din Europa Occidentală. Este pentru prima oară când o femeie din România va face o asemenea încercare. Sonia Drăgan este instructor de schi și a câștigat multiple premii naționale și internaționale.

(w882) Sonia Dră

Greta Răchită, o ardeleancă din Bistrița, și-a transformat pasiunea pentru gătit într-o afacere cochetă în Italia. Astăzi spune că a renăscut prin gătit și și-a văzut visul împlinit, odată cu deschiderea „Lovely Bakery", proiectul ei de suflet care s-a concretizat lângă gara din orașul italian Padova.

(w882) Greta Răc

Cunoscuta pianistă Raluca Știrbăț, stabilită la Viena, continuă campania de salvare a casei în care a copilărit și a trăit o bună bucată de vreme George Enescu. Casa Enescu de la Mihăileni fusese abandonată de mai bine de 40 de ani și era pe punctul de se prăbuși. Proiectul de restaurare a fost început cu sprijinul Ordinului  Arhitecților din România și Fundația Pro Patrimonio. Invitați: arh. Șerban Sturdza, arh. Raluca Munteanu, prin Skype: Raluca Știrbăț.

(w882) Raluca Åžt

(w882) Åžerban St

(w882) Raluca Mun

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

21:00 Vineri seara în direct

*Best of 1

Moderator Kyrie Mendel

Producător Bogdan Stănescu

(redifuzare)

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri