loader
Foto

Galerie foto

Despre Taberele ARC 2015 de la Sulina, sâmbătă la „Reportajele TVR i”

Pe 11 iulie, de la ora 20.30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, vă invităm să urmăriţi un reportaj despre Programul de tabere ARC, un proiect derulat cu succes de câţiva ani la malul Dunării.

 

Ana Maria Ghiur
Reportajele TVR Internaţional

Reportajul este disponibil online pe TVR+.

29 iunie 2015 - Ziua Dunării. Nava de pasageri Banat, condusă de Constantin Susac, un iscusit comandant, ne duce în siguranţă la destinaţie. Ne-am urcat de la Tulcea. Mergem pe Dunăre, către Sulina. Extremitatea estică a României.

Cu o tradiţie de peste şase ani, Sulina găzduieşte Programul de tabere ARC, un loc de întâlnire pentru copiii şi tinerii români de pretutindeni. Un proiect ce aparţine Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Tulcea. Încă de la deschiderea oficială, 30 iunie 2015, au fost prezenţi, la Sulina, elevi de liceu din Serbia, Ungaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Într-unul dintre centrele moderne de agrement din ţară, cel de la Sulina, copiii se simt cel mai bine. Au toate facilităţile. O clădire nouă, care seamănă cu o şcoală, în care nu sună niciodată clopoţelul. Îi vezi stând pe holuri, permanent conectaţi la mediul virtual, într-un sunet ameţitor de ping-pong. Orarul e unul bine stabilit, mesele sunt la ore fixe, iar seara toţi se retrag, încet-încet, spre camera lor. E o organizare bine pusă la punct, care îi aparţine unui director inimos, Liviu Urlih, un om dedicat, care de 3 ani coordonează tabăra de la Sulina.

La capătul unui drum ce depăşeşte 2.860 de kilometri, după ce parcurge 10 ţări şi 4 capitale, Dunărea strânge de mii de ani, în drumul ei către mare, poveşti şi crâmpeie de viaţă.  Leagă prietenii şi destine, e sursă de hrană pentru locuitori şi sfetnic bun în calea vapoarelor ce brăzdează al doilea fluviu al Europei. Pentru seria de copii pe care tocmai am cunoscut-o, Dunărea e liant între ţări, parcurgând totodată şi Serbia, şi Ungaria, şi Moldova şi Ucraina.

Realizator: Ana Maria Ghiur


Emisiunea are reluare pe TVR i, luni, 13.07, ora 13:00. De asemenea, va fi difuzată şi pe TVR Moldova în data de 19.07, ora 14.00.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri