loader
Foto

Galerie foto

Despre principiile nutriţiei şi de ce ne îmbolnăvim, la „Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 31 octombrie - 3 noiembrie, de luni până joi, vă aducem informaţii despre cum să aveţi un stil de viaţă sănătos, dar şi despre cele mai noi remedii apărute în tratarea afecţiunilor de orice fel. De la ora 18.30, la TVRi şi online, pe TVR+.

 

Ana Maria Ghiur
Cristina Timuș
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 31 octombrie

În prima parte a emisiunii, Irninis Miricioiu discută despre principiile nutriţiei cu dr.Virgiliu Stroiescu, medic primar endocrinolog, doctor în ştiinţe medicale.

Există alimente care dau energie corpului și în același timp sunt un bun combustibil” pentru creier, care are nevoie de nutrienți de bună calitate pentru a funcţiona bine. Astfel, va gândi optimist. În același timp, nutrienții buni pentru creier furnizează corpului energie și îl transformă într-un vehicul care propulsează cu toată viteza spre țelurile propuse. De aceea, trebuie respectate câteva dintre principiile nutriționale. Care sunt acelea? Aflați de la invitatul nostru.

În a doua parte îl are invitat pe dr. Radu Dop cu care vorbeşte despre arta de a trăi sănătos.

În ciuda descoperirilor ştiinţifice şi a progreselor medicale din ultimii ani, starea de sănătate a popoarelor lumii continuă să se degradeze, boli noi își fac apariția, iar terapiile de ultimă-generație nu ne mai pot salva. De multe ori, abuzăm de medicamente care nu mai au niciun efect asupra sănătății noastre, iar aceasta este dovada faptului că medicina alopata are anumite limite. Care este direcţia spre care ne îndreptăm şi ce putem face pentru a trăi sănătos, aflăm din această ediţie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 1 noiembrie

Tema emisiunii este - De ce ne îmbolnăvim?

Cristina Timuş îl are invitat pe dr.Cristian Rachitan, naturopat SUA.

Care sunt cauzele bolilor? Cum să participăm și cum să gestionăm procesul de vindecare? Gândurile noastre creează mediul înconjurător și lumea noastră. Dacă gândim pozitiv, ne putem păstra sănătatea. Gândurile negre afectează armonia și ne pot îmbolnăvi. De aceea, se spune că, sănătatea mentală e mai importantă decât cea fizică. Iar dacă mintea e sănătoasă, corpul va fi și el sănătos.

(w882) un doctor

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 2 noiembrie

Ana Maria Ghiur află de la dr.Vlad Predescu, medic primar ortopedie şi traumatologie - Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, când trebuie luată decizia protezării genunchiului.

Decizia protezării genunchiului trebuie luată împreună cu pacientul, familia acestuia și medicul ortoped. Trebuie înțelese atât beneficiile, cât și riscurile intervenției pe care pacientul trebuie să şi le asume. Spre deosebire de protezarea de tip clasic, protezarea de genunchi personalizată este cea mai nouă tehnică de artroplastie totală de genunchi.

Este mai eficientă deoarece oferă o mobilitate mult mai mare după operaţie, riscul de apariție a complicațiilor este mult mai mic, iar timpul de efectuare a operației este mai scurt.

În a doua parte, dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie, ne explică în ce constă recuperarea după protezare.

În timpul perioadei de recuperare medicală, întregul proces de reabilitare poate fi lung, cu provocări și, uneori, incertitudini. Pentru ca recuperarea medicală să fie reuşită, pacientul trebuie să aibă o atitudine pozitivă și hotărâtă, să beneficieze de atenția unor cadre medicale dedicate, de susținerea și suportul familiei şi prietenilor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 3 noiembrie

Ana Maria Ghiur vorbeşte în prima parte a ediţiei despre afecţiunile ORL. Invitat: dr. Daniela Mischie, medic primar O.R.L., competenţă în chirurgie endoscopică O.R.L., Centrul de Diagnostic şi Tratament dr.Victor Babeş.

Se apropie sezonul în care rinosinuzita avansează în prim-planul scenei bolilor și tot mai des îi vezi pe oameni cu batista la nas. De aceea, limpezim acest capitol important al rinosinuzitelor cu doctorul Daniela Mischie. Important de știut: rinosinuzitele acute sunt răceli banale de sezon și survin pe fondul scăderii imunității. Cine are și o rinită mai veche, devine sensibil şi face rinosinuzită. Precizăm că binecunoscutul guturai este o rinită, dar nu o rinosinuzită.

Subiectul părţii a doua este - Controlează greutatea corpului!

Invitat: prof. dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Deşi nevoile energetice de bază ale organismului sunt influențate de metabolism, aportul de alimente și lichide, precum și activitatea fizică sunt cele care determină greutatea corporală. Sunt multe persoane care declară că au o greutate corporală peste cea normală datorită unui metabolism mai lent. De fapt, contrar părerii comune, un metabolism mai lent este rareori cauza supraponderalităţii.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

2:00 Cursa prin istorie

Prezintă Adriana Irimescu

Realizatorşi producător Anca Berlogea

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)
 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri