loader
Foto

Despre premiile regizorilor români la Cannes, joi la TVRi

Săptămâna această, la "Corespondent TVRi" am trecut în revista succesele înregistrate de cinematografia românească la festivalurile internaţionale din ultima perioadă. Joi, 2 iunie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Şi pentru că în aceste zile se desfăşoară Salonul Internaţional de carte Bookfest, stăm de vorbă cu o parte dintre invitaţii din diaspora, la ediţia din acest an.

Vorbim în cele ce urmează despre cel mai răsunător succes al cinematografiei româneşti peste hotare: Cristian Mungiu a câştigat, pe 22 mai, premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes, pentru  "Bacalaureat", un film despre care celebrul critic Peter Bradshaw de la cotidianul "The Guardian" spune că este o bijuterie în selecţia de la Cannes. După 35 de ani de la propriul bacalaureat, reputatul actor Adrian Titieni, fost rector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, a trecut cu brio un prim examen în faţă juriului de pe Coasta de Azur şi a acceptat să ne împărtăşească această experienţă.

(w882) Adrian Tit

Pentru că săptămâna această este săptămâna cărţii la Bucureşti, avem bucuria de a întâlni mulţi scriitori români consacraţi, care trăiesc în afară ţării şi care se află în aceste zile în România, cu prilejul unor evenimente culturale sau lansări de carte. Este şi cazul invitatului nostru, Petre Răileanu, scriitor, jurnalist la Radio France Internaţional, specialist în avangardă românească şi ...călător cultural.

(w882) Petre Răi

Cu peste 25 de ani de experienţă în televiziune şi în producţia de filme documentare premiate şi, nu în ultimul rând, fondatoarea unui post de televiziune pentru românii din Canada, Adelina Suvagău se află la Bucureşti şi a acceptat să ne vorbească despre recentele sale proiecte.

(w882) Adelina Åž

Vă facem cunoştinţă cu „Regizoarea anului 2015”, desemnată de Eurimages, în cadrul Festivalului Internaţional de film de la Istanbul, unde a câştigat premiul „Audientia”, în luna aprilie a acestui an. Anca Damian a participat şi la Festivalul de la Cannes, unde a prezentat un scurtmetraj , în cadrul programului "Talents Adami".

(w882) Anca Damia

Ţara invitată la Salonul de carte Bookfest din acest este Israel. De acolo a venit şi invitată noastră următoare, invitată la rândul sau la Bookfest, unde şi-a lansat cea mai recentă carte. Madeleine Davidsohn este un doctor care scrie şi care e apreciată pentru scrierile ei şi căreia îi mulţumim pentru vizită.

(w882) Madeleine

Vă aducem în atenţie un concept inedit, prezentat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2016. Este vorba despre o carte-obiect, creaţie a artistului român  Cristian Todie, care a fost lansată în premieră mondială la Salonul cărţii de la Paris şi despre care am vorbit în această emisiune. De această dată, Cristian Todie se află în studio-ul TVRi, pentru a ne oferi detalii despre cartea să obiect.

(w882) Todie

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

23:15 PHOENIX. HAR/JAR

1:05 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

*Best of

Invitată Doina Cosman

Emisiune de Eugenia Vodă

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri