loader
Foto

Performanţe în medicina românească

Emisiunea interactivă de sănătate „Un doctor pentru dumneavoastră” informează rapid şi corect într-o viaţă în permanentă schimbare. De luni până joi, la TVR Internaţional, de la ora 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
dr. GABRIEL PAVEL

Luni, 30 octombrie

NATURA ŞI SĂNĂTATEA

Invitați: acad. ing. ch. Ştefan Manea, director general Hofigal, și dr. AdrianaTatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală Alexandra din Breaza, ambasadori fideli ai medicinii inspirate de natură

Întoarcerea spre natură și spre soluțiile pe care ea le oferă este o necesitate. Prevenția (profilaxia) este cea dintâi condiție pentru păstrarea sănătății și pentru aceasta, natura ne oferă adevarate elixire înmagazinate în plante. După instalarea bolii, tot în plante, găsim un ajutor prețios care vine să completeze tratamentul alopat pentru a ne redobândi starea de bine. Să apelăm, cu înțelepciune, la natură pentru a trăi mulți ani sănătoși și plini de energie.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

Marţi, 31 octombrie

STOMATOLOGIA DIGITALĂ

Invitat: dr. Ionuţ Leahu, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Clinicile Dr. LEAHU

Stomatologia a evoluat foarte mult prin folosirea unor tehnologii și metode performante, digitalizate, de restaurare a dentiţiei, de îmbunătăţire a tratamentelor ortodontice și de implantologie, cu ajutorul cărora pacientul beneficiază de soluţii optime pentru rezolvarea nevoilor lui.

Moderator Ana Maria Ghiur

Miercuri, 1 noiembrie

PERFORMANȚĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ

Invitați: dr. Andreea Moldovan, medic primar boli infecțioase, coordonator Departamentul de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale și dr. Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie generală, șef Secția Chirurgie, SPITALUL SF. CONSTANTIN DIN BRAȘOV. Premieră înregistrată

Medicina actuală a evoluat atât de mult datorită tehnologiilor și aparatelor ultra performante, încât pentru mulţi bolnavi aflaţi într-un punct critic al existenţei lor, un rinichi primit de la un donator poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Transplantul renal realizat cu ajutorul robotului chirurgical Da Vinci oferă soluția rapidă și sigură, de a trăi normal, fără a mai sta conectaţi la aparatul de dializă, dincolo de dușmanul tăcut – infecțiile nosocomiale.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

Joi, 2 noiembrie

Partea I - MEDICINA DE URGENŢĂ

Invitat: dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Primul batalion care se confruntă cu boala este reprezentat de medicii de urgență care preiau cele mai complicate situații, pentru a oferi și primi o stabilitate temporară a organismului, înainte de a fi supus metodelor de tratament optime, specifice fiecărei boli.

Aflăm cum s-au pus bazele medicinii de urgenţă în România, cum s-a creat un sistem care funcţionează şi salvează multe vieţi.

Partea a II-a - TRATAMENTE MODERNE PENTRU TUMORI DE CAP ȘI COLOANĂ

Invitat: dr. Ioani Horaţiu, medic specialist neurochirurg

Există o multitudine de factori, de la cei ereditari până la cei din mediul înconjurător, traumatisme, poluare, substanțe toxice, stres, care conduc la tumori maligne ale ţesutului cerebral şi a oaselor capului. Pe listă se regăsesc și radiaţiile electromagnetice emise de telefonul mobil sau antenele din jurul casei, care pot duce la tumori cerebrale.

Tumorile celebrale, de cap şi de coloană, fie că apar de sine stătător sau sunt metastaze ale altor tipuri de cancere, pot afecta în mod catastrofal viaţa pacientului, până la imobilizare la pat şi chiar deces. În acest context, este esenţial să aflam care sunt cele mai moderne tratamente ale acestor afecţiuni, tratamente care să poată conserva funcţiile vitale ale bolnavului.

Moderator Ana Maria Ghiur

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

 

21:00 A doua Românie

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

22:00 Dosar România

*Conspiraţii, lovituri militare, revoluţie, căderea comunismului, Virgil Măgureanu la Dosar România (II)

Producător Răzvan Butaru

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri