loader
Foto

Galerie foto

Despre nevralgii şi afecţiunile ORL, la „Un doctor pentru dvs”

În săptămâna 24-27 octombrie, de luni până joi, urmăriţi noi ediţii, printre altele, despre ozonoterapie, problemele danturii sau afecţiunile ORL. De la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

 

Cristina Timuș
Ana Maria Ghiur
Irninis Miricioiu
Sorin Sîrbov

Luni, 24 octombrie

Invitatul primei părți, dr. Ștefan Tiron, medic primar ortopedie-traumatologie, competențe în traumatologie sportivă, ozonoterapie, posturologie și artroscopie, aduce în discuție o temă de actualitate: Nevralgiile și ozonoterapia. Nevralgia de trigemen este cel mai frecvent tip de nevralgie. Afecţiunea este caracterizată prin șocuri bruște de durere care afectează, de obicei, o parte a feței. Durerea poate fi suficient de severă pentru a provoca spasme ale musculaturii faciale (TIC), iar femeile peste vârsta de 50 de ani sunt cel mai frecvent afectate. Un beneficiu pentru tratamentul acestei afecțiuni este ozonoterapia. Ce rezultate a obţinut doctorul ȘtefanTiron aflați în această ediție.

Tema părții a doua: Fibromul uterin, este discutată cu dr. Elena Voiculescu, medic primar obstetrică - ginecologie. Poate că aţi fost diagnosticată de curând cu fibrom uterin și aveţi o mulțime de întrebări în legătură cu această boală. Vestea bună este că diagnosticarea unui fibrom nu înseamnă că suferiți de o afecțiune malignă, aşadar, nu înseamnă cancer. Cu toate acestea, după aflarea diagnosticului, nu tratați acest fapt cu indiferență sau cu frică. Este o afecțiune care își găsește rezolvarea prin multiple opțiuni de tratament. Mai multe aflăm luni, de la ora 18.30, în ediţia moderată de Irninis Miricioiu.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 25 octombrie

Relaţia copil-părinte și sănătatea. Invitatul Cristinei Timuş este dr. Teodor Coldea, medic primar medicină sportivă, competență în acupunctură și medicina ayurvedică. Părinții joacă un rol esențial în viața emoțională și psihologică a prichindeilor, chiar  înainte de a veni pe lume. O relaţie strânsă, cu implicarea ambilor părinți și satisfacerea nevoilor de relaționare ale copiilor, așterne încet, dar sigur, drumul către formarea unui adult sănătos, puternic și împlinit.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 26 octombrie

Pierderea dinților, soluții și tratament. Invitat: dr. Irina Trosca, medic stomatolog, competență în implantologie orală, LiviaDENT. Indiferent de vârsta la care se întâmplă, pierderea dinţilor este o experiență traumatizantă și cu consecințe neplăcute în timp, mai ales dacă nu se recurge la înlocuirea acestora. Pe lânga consecinţele de natură estetică și funcţională (zâmbetul, masticaţia şi fonația) pot să apară și disfuncționalități  în organism. Cele mai comune sunt cele gastrice. Orice problemă medicală netratată la timp, prin complicaţii, poate genera suferință, pierdere de timp și costuri ridicate. De la ora 18:30, aflăm mai multe, împreună cu moderatorul Sorin Sîrbov.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 27 octombrie

În prima parte a emisiunii discutăm despre rolul chirurgiei metabolice pentru controlul diabetului zaharat, cu dr. Ionut Hutopila, medic primar chirurgie generală.

Cea de-a doua temă a ediţiei moderate de Ana Maria Ghiur este Patologia umărului. Invitat: dr. Bogdan Ioan Andrei, medic primar ortopedie traumatologie, Spitalul Clinic de Urgență Bucureşti. Mulţi dintre noi am experimentat măcar o dată în viaţă o durere sâcâitoare sau vie în umăr, cu imposibilitatea de desfășurare a activităților uzuale cum ar fi de exemplu: pieptănat, îmbrăcat, întins rufe pe sârmă. Este o suferinţă de obicei trenantă, cu o rezolvare anevoioasă, în ciuda unui tratament medicamentos.
Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri