loader
Foto

Despre educaţia copiilor români din afara ţării, la „Corespondent TVRi”

Joi, 6 iunie, de la ora 21.30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, vorbim despre modul în care familiile de români din afara graniţelor ţării caută să le ofere copiilor programe educative de cea mai bună calitate.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Se ştie că din ce în ce mai mulţi copii români se nasc și cresc în străinătate. Cunoaștem și eforturile familiilor acestora de a le păstra identitatea, de a-i învață limba română și de a le oferi programe educative de cea mai bună calitate.

La 1 iunie, în România și în alte aproximativ 50 de ţări din lume este sărbătorită Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului. O zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state.

De 3 ani, ziua de 1 iunie este zi de sărbătoare legală în țară noastră, că urmare a unei campanii inițiate și derulate de Itsy Bitsy FM - un radio cu și despre copii, care derulează proiecte pentru copiii românilor de pretutindeni.

Aflăm detalii de la Nadia Tătaru, director și fondator al postului Itsy Bitsy FM.

(w882) Coresponde

Nu putem să-i sărbătorim pe copii fără să vorbim despre educație.  Educația este fundamentul unei națiuni. Acesta este crezul în jurul căruia un grup de antreprenori de succes din România au construit un proiect prin care recunosc public și material meritele profesorilor valoroși ai României. Proiectul Merito își propune să ducă mai departe în sistemul de educație bunele practici ale profesorilor premiaţi.

Măriuca Talpeş, cofondator al companiei Bitdefender, este inițiatoarea proiectului Merito.

(w882) Coresponde

Vorbim şi despre educaţia economică și antreprenorială care conectează mediul de afaceri cu cel educaţional. De 100 de ani în lume, și de 25 de ani în România, organizația Junior Achievement inspiră și pregătește tânăra generație pentru a reuşi în carieră şi în viaţă prin încurajarea inițiativei profesionalismului şi a dezvoltării unor competențe esențiale pentru viața personală și profesională.

Ștefania Popp este CEO (director general) JA România și este implicată trup și suflet în acest proiect de peste 20 de ani.

(w882) Coresponde

Despre puterea iubirii este vorba în povestea de viață pe care v-o prezentăm și care a produs schimbări importante în domeniul educației din România.

Adela Hanafi este președinta Asociației CONIL și vă invităm să cunoaşteţi povestea ei.

(w882) Coresponde

Educația non-formală pentru toate segmentele de vârstă, pentru copiii și tinerii din țară, dar și din Diaspora este promovată încă de la înființare și de Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport. Organizația are un portofoliu bogat în activități, atât la nivel național cât și internațional, fiind un promotor al interdisciplinarității.

Mai multe detalii despre acest subiect vorbim cu prof. Oana Şiclovan, președinta Asociației.

(w882) Coresponde

Emisiunea „Corespondent TVRi” este disponibilă online pe TVR+.

Moderator: Corina Dobre

0:00 Drumul lui Leşe

*Invitată Lavinia Şandru

Realizator şi moderator Grigore Leşe​

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Producător Sînziana Miloşoiu

1:00 România literară TV

*In memoriam Nicolae Manolescu

Producător Bianca Sărăţeanu

(redifuzare)

 
Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

O nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" este difuzată în direct la TVR Internațional, luni, 22 aprilie, de la ora 19:00.

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

Dezvoltarea regiunilor cu fonduri europene

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, de la ora 21:00, în direct la TVR Internațional, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii "Investiți în România!".

 

#tvri