loader
Foto

Despre calitatea și succesul produselor românești recunoscute internațional

Marți, 24 august, de la ora 21:oo, Octavian-Dragomir Jora și echipa emisiunii „Investiți în România" v-a invitat să revedeți o ediție despre  preparatele autohtone recunoscute și apreciate de consumatorii europeni.  

 

Investiţi în România!

Octavian-Dragomir JORA a discutat cu Maria GRAPINI, membru al Parlamentului European, despre măsurile care trebuie adoptate pentru a crește numărul preparatelor autohtone recunoscute și apreciate la nivel comunitar, precum și despre pașii de urmat pentru a aduce gastronomia românească în cămările și pe mesele consumatorilor europeni.

(w882)

Nechita-Adrian OROS, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ne-a spuse care sunt procedurile pentru ca un produs să fie înregistrat ca denumire de origine protejată (DOP), indicație geografică protejată (IGP) sau specialitate tradițională garantată (STG) și care este contribuția statului în acest proces. Totodată am vorbit și despre stadiul negocierilor pentru fondurile în domeniul agricol ce vor fi alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

(w882)

Bibiana STANCIULOV, creatoarea Magiunului de prune Topoloveni, primul aliment românesc apreciat de către Uniunea Europeană în anul 2011, a vorbit despre provocările pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului, odată cu recunoașterea comunitară, despre oportunitățile oferite și ce meridiane a cucerit cu deliciosul preparat.

Tot în această ediție, Constantin ANICULĂESĂ, administrator Vlăsie Company ne-a povestit ce înseamnă pentru Cașcavalul de Săveni înscrierea în registrul european și cum a fost primit și promovat de către diaspora românească.

Echipa emisiunii v-a invitat să urmăriți un reportaj realizat de Roxana Segneanu, despre produsele autohtone înregistrate în cadrul sistemelor de calitate ale Uniunii Europene. Am discutat și despre cercetare, finanțare, implementare tehnologică, marketing, vânzări în agricultură, într-un material de la Food Intel Forum, ediția a-IV-a, semnat de jurnalistul Răzvan Onesa. Iar colega noastră, Cristina Leorenț a stat de vorbă cu Mircea TURDEAN, directorul general al companiei Farmec, partenerul emisiunii noastre, care ne-a spus cum a reușit să devină câştigător absolut al ediţiei din acest an a Premiilor Progresiv.

 

***

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA:

• MARIA GRAPINI – membru în Parlamentul European

• NECHITA-ADRIAN OROS – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

• BIBIANA STANCIULOV – director general Sonimpex Topoloveni

• CONSTANTIN ANICULĂESĂ – administrator Vlăsie Company

***

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii.

13:00 Universitaria

Jurnalisti Ana Maria Mindu si Gabriela Voinea

Jurnalist senior și prezentator Camelia Moise

Producator Larisa Avram

14:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Translator mimico gestual Laura Ioana

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

 
Cel de-al treilea sezon „Biografii necesare”, la TVR Cultural și TVR Internațional. Ileana Ploscaru Panait: Vom cunoaște oameni pentru care arta este un destin

În cel de-al treilea sezon al emisiunii „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait îi invită pe telespectatori să descopere ...

Întoarcerea diasporei influenţată de dezvoltarea ţării

Marți, 26 martie, de la ora 21:00, s-a transmis în direct la TVR Internațional o ediție "Investiți în România!" despre necesarul de forță de ...

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

Medicina holistică, ştiinţa viitorului

publicat: marţi, 26 martie 2024

Marți, 26 martie, de la ora 19:00, v-am invitat să urmăriți în direct o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre medicina holistică și ...

 

#tvri