loader
Foto

Galerie foto

Despre bani şi putere, în filmele de weekend la TVRi

Sâmbătă şi duminică urmăriţi la TVRi două filme care aduc laolaltă vechea şi noua generaţie de actori: „Milionari de weekend” şi „Omul zilei”.

 

Milionari de weekend (sâmbătă, 8 octombrie, ora 22:00)

Tezaurul României, aflat la Moscova, este înapoiat statului român. Nişte persoane misterioase sunt dispuse să cheltuiască sume fabuloase pentru a intra în posesia unei statui din comoară, în interiorul căreia este un inel legendar cu puteri miraculoase.

Două comandouri de mercenari caută statuia, care este furată dintr-un muzeu. Printr-un bizar concurs de împrejurări această statuie ajunge în posesia a patru adolescenţi - Miki, Alex, Godzi şi Zetu.

Pentru aceşti tineri, visurile cele mai nebuneşti încep să prindă viaţă, dar se sting a doua zi, când ajung împotriva voinţei lor pe litoral cu o maşină furată.

România, 2004. Regia: Cătălin Saizescu. Scenariul: Cătălin Saizescu, Mihai Sebastian Arghiropol. Cu: Andrei Vasluianu, Maria Dinulescu, Tudor Chirilă, Mihai Bendeac.


Omul zilei (duminică, 9 octombrie, ora 22:00)

Andrei, un prosper om de afaceri şi, totodată, şef de partid politic şi parlamentar, provoacă un accident de maşină, soldat cu un mort şi cu un rănit. Victimele sunt doi dansatori, foşti colegi ai tinerei şi frumoasei iubite a eroului principal. Pe măsură ce ancheta înaintează, apare tot mai evidentă intenţia unor rivali politici de a-l compromite pe Andrei.

Filmul, lansat în 1997, a fost regizat de Dan Piţa, iar din distribuţie fac parte actori ca Ştefan Iordache,  Alina Chivulescu, George Mihăiţă, Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc.

Formula thriller−politic este cât se poate de potrivită pentru a diagnostica o societate bolnavă de scenarită şi angajată pătimaş într-o cursă non-stop a aflării adevărurilor, a vinovaţilor, a surselor de manipulare — aşa cum oricine poate observa urmărind mass-media din anii prelungitei tranziţii. Apare evident că scenaristul Radu F. Alexandru a dorit să facă un portret global al lumii politice şi de afaceri la zi, cu acoliţii permanenţi sau ocazionali ai acesteia şi nu a dorit să facă un anume portret care ar fi restrâns miza dramatică. O lume vulgară cu o spoială de lustru, prezentată în toată brutalitatea de comportament şi vocabular”, scria Adina Darian în All About Romanian Cinema, revista online editată de Uniunea Cineaştilor din România.

Filmul „Omul zilei” a câştigat premiile UCIN pentru scenariu, imagine – Dan Alexandru, interpretare masculină – Ştefan Iordache şi muzică Anton Şuteu. În 1998 a primit o menţiune specială în cadrul Festivalului de Film de la Montpellier.

10:45 Vedeta familiei

*Sezonul campionilor

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Toti cei 32 de campioni au dovedit că sunt cei mai buni şi că merită trofeul emisiunii oferit de juriul de profesionişti. Acum este momentul să câştige inimile oamenilor obişnuiţi: medici, profesori, manageri, ingineri, studenţi, asistenţi, etc. Cei care vor decide cine merită marele premiu şi titlul“Campionul publicului” sunt 12 juraţi, oameni obişnuiţi, care nu au specializare în domeniul muzical.

Prezintă: Florina Constantinescu şi Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:05 Sâmbătă cu Albertina

„Sâmbăta cu Albertina” este cu şi despre stilul nostru de viaţă. Aflăm despre sănătate, educaţie, film & teatru, muzică & festivaluri, oameni de succes, social media, artă, psihologie, carte, sport, gastronomie, modă, nutriţie şi despre tot ce ne preocupă în viaţă.

Prezintă Albertina Ionescu

Producător George Tudor

 
Reindustrializarea României, un proiect necesar

Reindustrializarea României, un proiect necesar

publicat: marţi, 07 mai 2024

Miercuri, 8 mai, de la ora 12:00, și sâmbătă, 11 mai, de la ora 5:55, la TVR Internațional, vă invităm să revedeți o ediție "Investiţi în ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Marți, 7 mai, de la ora 11:00, la TVR Internațional, revedem o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

 

#tvri