loader
Foto

Despre alergii şi detoxifierea organismului, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

De luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+, „Un doctor pentru dumneavoastră” militează pentru un stil de viaţă sănătos. Vă suntem aproape, oriunde v-aţi afla!

 

Sorin Sîrbov
Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur

Luni, 27 martie

Partea I - Reacţiile alergice şi tulburările organelor interne

Alergenii de tip alimentar apar în prima parte a copilăriei. Cei mai întâlniți sunt: ouăle, făina, nucile și anumite sortimente de pește. Reacțiile alergice produc o serie de tulburări interne pe traiectul tubului digestiv sau al căilor respiratorii superioare.

Alergiile pot fi provocate de unele alimente, praful din casă, polenul purtat de vânt sau alte substanțe. Dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog, alergolog - DermaVital, ne explică legătura dintre reacțiile alergice și tulburările organelor interne.

Partea a II-a - Detoxifierea organismului

Invitată: Florica Munteanu, specialist în biorezonanţă şi dermatocosmetică, DermaVITAL.

Deşi, în condiţii normale, organismul este capabil să se igienizeze singur, creşterea nivelului de stres, lipsa exerciţiilor fizice, constipaţia, dieta necorespunzătoare şi stilul de viaţă nesănătos, poluarea, pot pune mare presiune asupra organismului. Şi cum nu poţi evita în totalitate toxinele, este important să-ţi ajuţi corpul să scape de ele.

Moderator Irninis Miricioiu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 28 martie

Partea I - Artrita precoce, sarcina şi bolile reumatice

Invitat: dr. Ciobîcă Mihai Lucian, medic primar medicină internă, medic specialist reumatologie, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.

Reumatismul sau bolile reumatice sunt afecțiuni inflamatorii cronice şi dureroase care afectează oasele, articulațiile, mușchii, tendoanele și ligamentele. Simptomele artritei reumatoide se vor ameliora aproape în totalitate la pacientele însărcinate, motiv pentru care medicația se va reduce.

Artrita reumatoidă este o boală sistemică inflamatorie caracterizată prin tumefiere cu caracter progresiv, distructiv și deformant și cu multiple afectări extra-articulare.

Partea a II-a - Ne putem lăsa de fumat?

Invitat: dr. Carmen Buşneag, medic primar medicină de familie, reprezentant naţional al Asociației medicilor de familie din S-E Europei.

Ai încercat de multe ori să te laşi de ţigări și decizia nu a fost de durată. Specialiştii spun că primele 48 de ore sunt şi cele mai grele. În acest interval, corpul se curăţă de urmele de nicotină şi resimte pierderea unei substanţe cu care s-a obişnuit să se „hrănească”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii are veşti bune pentru cei care intenţionează să renunţe la viciu. Dacă ai în jur de 30 de ani, renunţarea la fumat îţi poate aduce 10 ani de viaţă în plus.

Moderator Sorin Sîrbov

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 29 martie

Partea I - Rujeola şi alte afecţiuni eruptive

Invitat: conf.dr. Gheorghe Enache, medic primar boli infecţioase, Spitalul Clinic Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. V. Babeş.

Partea a II-a - Tratamente Intervenţionale în boala ischemică

Invitat: dr. Lucian Câlmâc, medic primar cardiologie-intervențională, Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cardiopatia ischemică afectează arterele coronare, care hrănesc inima. Acestea se blochează sau se îngustează şi astfel se reduce cantitatea de sânge care irigă miocardul.

Cardiologia intervenţională, prin soluţii minim-invazive, se ocupă în mod special cu tratarea bolilor tructu ischemice sau a bolilor tructural de inimă, cu ajutorul unui cateter şi a dispozitivelor caracteristice.

Moderator Irninis Miricioiu

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 30 martie

Afecţiunile cavităţii bucale

Invitate: dr. Irina Trosca, medic stomatolog, competenţă în implantologie orală, Dental Hospital Romania, dr. Carmen  Nicolae, medic dentist, specializare în patologie orală.

Moderator Ana Maria Ghiur

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.


(w100) Logo Livia Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

4:00 A doua Românie (R)

Prezintă Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă şi Lucian Băbeanu

Realizator Corina Dobre

Producător Liliana Văduva

(Reluare)

5:00 Prezenţe româneşti (R)

*Lilian Broca (Canada)

Lilian Broca, artistă vizuală canadiană, cu rădăcini românești și evreiești, a plecat din orasul in care s-a nascut, Bucuresti, cand era un copil. A știut intotdeauna că va fi artistă si dupa ce a absolvit Universitatea Concordia, Montreal, în 1968, a urmat cursurile Institutului Pratt din NY. Desi a ales, initial, pictura, intotdeauna i-au placut mozaicurile, iar acum este o personalitate recunoscută în aceasta arta. Casa in care locuieste impreuna cu sotul ei, David, este un adevarat muzeu. LILIAN a purtat mereu Romania in inima ei, chiar daca de la emigrare au trecut 64 de ani.

Realizator si producător Mihaela Crăciun

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri