loader
Foto

Despre “Aferim!” şi alte proiecte culturale, joi la “Corespondent TVRi”

În această săptămână, la „Corespondent TVRi” am aplaudat “Ursul de argint”, câştigat de regizorul Radu Jude pentru lungmetrajul “Aferim!”, la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de film de la Berlin.  Joi, de la ora 22.00.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Despre acest nou succes românesc la un important festival internaţional de film am avut onoarea şi bucuria de a vorbi cu o “premiantă în serie” a Berlinalei, Ada Solomon, producătoarea peliculei “Aferim!”.

(w882) Coresponde

Cristina Hoffman, director al ICR Berlin, şi fost selecţioner la festivalurile de film de la Berlin şi Paris ne-a vorbit despre calitatea producţiilor prezentate în acest an la Berlinală, despre nivelul competiţiei şi aprecierile primite de cineaştii români.

235 de muzicieni ai Orchestrei și Corului London Philharmonic au interpretat Simfonia a III-a de George Enescu în fața unui public peste 2.000 de oameni. Premiera a încheiat "Luna Enescu" de la Londra, despre care am aflat amănunte de la Dorian Branea, director Institutului Cultural Român din Londra.

(w882) Coresponde

Festivalul “INTERLITRATOUR”  este un eveniment extrem de interesant nu numai pentru românii din Belgia, dar şi pentru reprezentanţii multor altor comunităţi etnice şi culturale. Liviu Hopârtean, preşedintele Casei de cultură belgo-române Arthis şi Carmen Leliana Drăghici, directoarea Arthis, ne-a vorbit despre această manifestare multiculturală de la Bruxelles.

(w882) Coresponde

“Cartea fermecată” este numele primei şcoli cu predare în limba română din Viena. Şcoala, la care studiază copii români, ruși și gruzini, funcționează în centrul capitalei Austriei şi a fost inaugurată la începutul acestei luni, în prezenţa Ambasadorului României în Austria, dar şi a lui Mircea Diaconu, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, care ne-a vorbit despre importanţa acestui proiect, împreună cu iniţiatoarea acestuia, Alissa Baumgardner Capatu.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 Antidot la uitare (R)

*Edmond Deda

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)

2:30 5 x 5 minute de istorie cu Adrian Cioroianu (R)

*Ep. 107-111

Realizator Irina Ifrimache

(Reluare)
 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri