loader
Foto

Delta Dunării, un tărâm de poveste din România turistică

Gabriel Zamfir, vicepreşedinte ANTREC România, şi Silviu Gheorghe, preşedinte ANTREC Tulcea, au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 24 septembrie, la TVR Internaţional, de la ora 22.00.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Prin telefon s-au alătură Maria Grapini, europarlamentar şi dr. Simona Tănase, director general Pensiunea "Casa Matei” Berca, Buzău.

La capătul unui drum ce depăşeşte 2.860 de kilometri, după ce parcurge 10 ţări şi 4 capitale europene, Dunărea, al doilea fluviu al Europei, creează de mii de ani, la confluenţa cu Marea Neagră, una dintre cele mai frumoase delte de pe bătrânul continent. Aflată în mare parte în Dobrogea, Delta Dunării este a doua ca mărime şi cea mai bine conservată dintre cele europene. Peste 1.200 de specii de plante şi copaci, 100 de peşte, 330 de specii de păsări, dar şi alte animale sălbatice formează un adevărat paradis acvatic.

O simplă excursie în aceste locuri înseamnă întâlnirea cu oamenii Deltei şi lotcile lor, cu tradiţiile, gastronomia şi folclorul etniilor conlocuitoare. În zonă sunt nenumărate pensiuni ce oferă servicii variate, iar preparatul principal este peştele. În ultima perioadă, numărul turiştilor români şi străini care vin aici a crescut.

Intrată în patrimoniul UNESCO şi clasificată ca rezervaţie a biosferei la nivel naţional, Delta Dunării a fost promovată,  recent, într-un articol din The New York Times. Jurnaliştii străini au declarat despre acest tărâm românesc că este spectaculos, fiind impresionaţi de frumuseţea peisajului, parcă desprins dintr-un vis. Elizabeth Zach, autoarea articolului, a vorbit însă şi despre neajunsurile cu care s-a confruntat, concluzionând: "Am părăsit Delta Dunării uluită de peisajul ei utopic, dar îngrijorată de frumuseţea ei vulnerabilă”.

Emisiunea “Investiţi în România!-Euroeconomia” este difuzată în direct, la TVR Internaţional şi retransmisă în Republica Moldova prin postul TVR.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

1:10 Ediţie limitată

Prezintă Marius Constantinescu

Producător Bianca Sărăţeanu

2:00 Miturile comunismului

*Frontieriştii

Un fenomen încă tabu pe agenda publică: fenomenul frontierist, adică fuga din ţară, prin trecerea ilegală a frontierei, în perioada comunistă. Un capitol sângeros al istoriei noastre recente: mii de fugari, prinşi, au fost împuşcaţi sau torturaţi în anchete, iar pentru toate acestea, după 35 de ani de democraţie, nimeni nu a fost găsit vinovat.

Invitaţi: Marina Constantinoiu, jurnalistă, a creat o campanie de presă dedicată fenomenului frontierist şi Cătălin Popescu, un frontierist care a traversat Dunarea înot

Moderator Irina Luca

Promovare online Codruț Pânzaru

Jurnalişti: Cătălin Apostol, Gheorghe Preda

Realizatori: Irina Luca, Raluca Rogojină

Producător Mimi Necula

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, v-am invitat să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

Maria Cîrneci, aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cei 45 de ani de cântec ai artistei împreună cu Mioara Velicu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, precum ...

 

#tvri