loader
Foto

De pe băncile școlii, în economia reală

Pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, de la ora 21.00, la TVRi vă invităm la o ediție specială „Investiți în România!", unde lansăm proiectul „România Vizionară”.

 

Investiţi în România!

Fără investiţii și viziune nu există progres. Investiţiile în educaţie presupun răbdare, dar de viziune avem nevoie acum.

Octavian-Dragomir JORA vă invită să urmăriți o ediție specială a emisiunii, marți, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, de la ora 21.00, la TVR Internațional. Cu acest prilej, lansăm proiectul „România Vizionară”, un demers despre oameni şi programe care aduc valoare societăţii.

(w882) Scoala

În perspectiva aprobării Planului Național de Redresare și Reziliență, statul român poate beneficia, în anul 2021, de un buget istoric în domeniul educaţiei. Despre această oportunitate, discutăm cu prof. univ. dr. Sorin CÎMPEANU, ministrul de resort, care ne spune şi care vor fi principalele direcţii de finanţare, modalitatea în care vor fi cheltuiţi aceşti bani pentru a obţine performanţă în învăţământ, dar şi cum îi putem convinge pe olimpicii României să se întoarcă sau să rămână să investească în ţară.

Prof. Carmen BĂJENARU, directorul Colegiului Naţional “I. L. Caragiale” din Ploieşti, ne dezvăluie secretul liceului pe care îl conduce în materie de excelență în educație, cum îi susține pe elevii merituoși să performeze şi cum îi răsplăteşte pentru rezultatele deosebite.

Tot în această ediție, vorbim cu Ionuţ PANEA, coordonatorul echipei de robotică AutoVortex, despre începuturile acestui proiect, precum şi despre cele mai importante competiţii mondiale, unde elevii ambiţioşi au cucerit medalia de aur, devenind lideri în domeniu. Aflăm şi cum încurajează şcoala românească această disciplină a viitorului şi cât este de greu să găseşti  finanţare pentru astfel de demersuri vizionare.

(w882) Cerchez

Echipa emisiunii „Investiţi în România!” vă invită să le cunoașteți pe Ana-Mateea Cerchez și Nicoleta Dobrică, două tinere excepționale, adevărate ambasadoare ale țării noastre, care prin pasiune, determinare și dăruire au obținut anul acesta, cu proiectul “Prometheus”, premiul I la concursul organizat de National Space Society din Statele Unite ale Americii.

(w882) Dobrica

Jurnalista Roxana Segneanu a stat de vorbă cu Dumitru Prunariu care ne spune cum ar trebui susţinuţi elevii pasionaţi de spaţiul cosmic şi ce înseamnă, pentru primul şi singurul cosmonaut de la noi din ţară, România Vizionară.

(w882) Prunariu

Totodată, vă propunem să urmăriți un reportaj despre performanţele Centrului de Formare Profesională Damen Galaţi, locul unde sunt pregătiţi viitorii specialişti în meserii căutate pe piaţa muncii, precum şi un material despre investiţiile realizate de către autoritățile locale din Reşiţa în sistemul de învăţământ, ambele semnate de jurnalistul Răzvan Onesa.

(w882) Damen

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA sunt:

  • prof. univ. dr. SORIN CÎMPEANU - ministrul Educației
  • prof. CARMEN BĂJENARU – directorul Colegiului Naţional “I. L. Caragiale” Ploieşti
  • IONUŢ PANEA – coordonatorul echipei de robotică AutoVortex

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii.

3:00 Telejurnal (R)

*Ştiri

Prezintă Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Anamaria Panait şi Diana Anghel

Sport *Montaj

Meteo *Montaj

(Reluare)

3:55 Zi de zi

cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri