loader
Foto

De la detoxifiere la turismul medical, la “Un doctor pentru dvs.”

Săptămâna 18-21 aprilie a venit cu noi sfaturi de la specialişti, în dialoguri pe teme precum turismul medical stomatologic, combaterea stresului ori detoxifierea organismului. De luni până joi, de la ora 18.30, la TVRi!

 

Ana Maria Ghiur
Sorin Sîrbov
Irninis Miricioiu

Luni, 18 aprilie

Începem săptămâna cu fizicianul şi inventatorul de talie internațională Ancu Dincă, specialist în terapii complementare, într-o discuţie: DINCOLO DE BOALĂ, ARMONIE ŞI ECHILIBRU. Aflăm ce efecte ar putea avea pământul asupra corpului omenesc. Plantele atrag lumina soarelui, direct în celule. În mod indirect, oamenii primesc informaţii esenţiale de la plante. În această ediţie, descoperim ce este laserul biologic şi ce rol joacă în terapia diferitelor tipuri de cancer.

În partea a doua a ediţiei de luni, prof. univ. dr. GHEORGHE BURNEI, medic primar ortopedie și traumatologie pediatrică, Șeful Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii „M.S.Curie”, vorbeşte despre SCOLIOZELE CONGENITALE. În etapele inițiale, scolioza, o deformare a coloanei vertebrale, este o boală nedureroasă și asimptomatică. Scolioza congenitală este un capitol care suscită un interes deosebit în domeniile neonatologiei, pediatriei, pneumologiei, ortopediei pentru adulţi, dar, mai ales în ortopedia pediatrică. Conform statisticilor, 1 din 4.000 de copii se naște cu scolioză. România se află în primele zece țări din Europa și pe primul loc în zona de sud-est a Europei în tratarea eficient a scoliozelor congenitale. Moderator: Irninis Miricioiu.

(w882) Irninis Mi

Editia este disponibila online pe TVR+.

Marţi, 19 aprilie

Am discutat despre METODE MODERNE DE COMBATERE A STRESULUI cu dr. ȘTEFAN TIRON, medic primar ortopedie–traumatologie, competențe în traumatologie sportivă, ozonoterapie, posturologie și artroscopie. Conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, stresul scade cu 20% speranța de viață. Se recomandă terapii de reglare a dezechilibrelor fizice, mentale și psihice, cum ar fi: exerciții fizice, dans, terapia cu plante, ozonoterapia și lista poate continua. O discuţie interesanta a fost despre Analiza Minerală Tisulară, metodă modernă şi noninvazivă pentru evaluarea stării de sănătate a unui pacient. Studiile efectuate timp de zeci de ani pe sute de mii de cazuri arată că, nivelurile mineralelor din firul de păr se coreleaza foarte bine cu cele din ţesuturile organismului.

În partea a doua, am aflat informaţii despre ADENOMUL DE PROSTATĂ de la conf.dr. DRAGOȘ GEORGESCU, medic primar urolog, competență în ecografie generală, şef secţie Urologie, Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan”. Adenomul de prostată este o afecțiune puțin diagnosticată. Statistic, peste un milion de bărbați suferă de adenom sau hiperplazia benignă de prostată. Mai puțin de un sfert dintre cei afectați se află sub tratament. În faza incipientă, boala se tratează mai ușor. Netratată la timp, se poate transforma în cancer de prostată. Moderator: Sorin Sîrbov.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

(w882) Sorin SĂŽr

Miercuri, 20 aprilie

În prima parte a emisiunii, împreună cu dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatolog-alergolog Dermavital, am dezbătut tema: BOLILE DE PIELE AUTOIMUNE. Organismul uman reacţionează diferit la tulburările autoimune. Pot să apară anomalii care determină sistemul imunitar să atace propriile ţesuturi. O boală autoimună poate afecta organe, articulaţii, muşchi si ţesuturi ale corpului. Un ţesut frecvent afectat de bolile autoimune este pielea. Psoriazisul, sclerodermia, dermatomiozita, epidermolioza buloasă sau pemfigoidul bulos sunt câteva exemple de tulburări autoimune ale pielii.

În partea a-II-a, am discutat despre DETOXIFIEREA ORGANISMULUI cu FLORICA MUNTEANU, specialist în biorezonanță şi dermato-cosmetică, Dermavital. Organismul uman are capacitatea de a elimina toxinele în mod natural prin procese fiziologice desfășurate la nivelul pielii, rinichiului și ficatului, prin îndepărtarea rezidurilor acide şi a toxinelor acumulate zilnic din aer, medicamente, alimentaţie sau generate de stres ori paraziţi. Însă, „bombardamentul” alimentar nesănătos, la care ne supunem organismele zi de zi, impune un ajutor extern pentru susținerea, stimularea și echilibrarea acestor procese, printr–o detoxifiere cu ajutorul diverselor terapii naturale. Procesul poate reduce incidența apariției unor probleme de sănătate, cum ar fi oboseala cronică, imunitatea scăzută, alergiile, durerile de cap sau scăderea capacității de concentrare. Moderator: Ana Maria Ghiur.

(w882) Ana Maria

Editia este disponibila online pe TVR+.

Joi, 21 aprilie

TURISMUL MEDICAL STOMATOLOGIC este primul subiect abordat joi, împreună cu dr. IRINA TROSCA, medic stomatolog, competenţă în implantologie, LiviaDent. Turismul dentar este o industrie la nivel mondial. România este o destinaţie atractivă pentru afaceri, vacanţe în locuri pitoreşti şi rezolvarea problemelor dentare la preţuri mult mai mici. Calitatea tratamentelor stomatologice din România este de multe ori superioara celei din ţările mai dezvoltate ale UE. Aparatura performantă, de ultimă generaţie, materialele de cea mai bună calitate precum şi specialiştii care oferă servicii avantajoase sunt factorii care îi determină pe românii stabiliţi în străinătate să apeleze la programele de turism dentar româneşti. Moderator: Sorin Sîrbov.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Jurnalişti tv: Irninis Miricioiu, Delia Logofãtu, Cristina Anton
Producători tv: Cristina Timuş şi Monica Ancuţa.

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă.  În prezent, deține mai multe clinici, laboratoare de analize medicale și cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară. Cu o suprafață totală de 23.000 de mp și o capacitate de 402 de paturi, Spitalul SANADOR pune la dispoziție o gamă complexă de specialități medicale și chirurgicale și  blocuri operatorii dotate la standarde europene. Număr de contact 021.9699; e-mail: frontdesk@sanador.ro sau pagina deFacebook.

(w100) Livia dent Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: Număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro 0733.045.855 sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322. 40.04

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie sau pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021 492.04.42

(w100) FlorăriaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dvs. transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact:office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Telematinal

*Partea a III-a

Prezentatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminiţa Popa

Transmisiune directă

10:00 Ferma

* Editia 1166

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".

 

#tvri