loader
Foto

Cum putem atinge starea de fericire, la „Un doctor pentru dumneavoastră”

„Un doctor pentru dumneavoastră” vă aşteaptă de luni până joi, de la ora 18:30, la TVR Internaţional şi online pe TVR+. Vă suntem aproape, oriunde v-aţi afla!

 

Sorin Sîrbov
Irninis Miricioiu
Ana Maria Ghiur

Luni, 20 martie

Partea I - Vârstele fericirii

Fiecare individ îşi doreşte să fie fericit. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii, încercăm să aflăm cum putem atinge starea de fericire alături de prof. dr. Gabriel Ioan Prada, medic primar geriatrie şi gerontologie, şef disciplina Geriatrie în cadrul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, Preşedintele Societăţii Române de Geriatrie şi Gerontologie.

Partea a II-a - Balneologia, prietena sănătăţii

Balneologia presupune utilizarea factorilor naturali de cură (climă, apă, aer, nămol, floră, fauna), precum şi mijloace terapeutice. Dacă vă doriți un sejur de relaxare, în care să eliminați sau să preveniţi efectele nocive ale vieții, alegeți una dintre stațiunile balneare din România. Beneficiile acestora sunt punctate de invitatul nostru, prof. dr. Gelu Onose, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie, Şef Clinica de Recuperare Neuro-musculară, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni“, preşedinte de onoare executiv al Societăţii Române de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneoclimatologie.

Moderator: Irninis Miricioiu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 21 martie

Partea I - Insuficienţa cardiacă

Insuficiența cardiacă este una dintre bolile cele mai frecvente la nivelul populației. Incidența este estimată, în țările europene, de la 2%, la tineri, până la 13%, la persoanele de peste 65 de ani. Noile tehnici, invazive sau neinvazive, folosite în cardiologie, au permis un diagnostic etiologic mai sigur și precoce, însă examenul clinic rămâne determinant. Cu toate progresele înregistrate, afecţiunea este puțin cunoscută iar incidența este în continuă creștere.

Invitat: Prof. dr. Doina Dimulescu, medic primar cardiolog, Clinica Cardiologie, Spitalul Universitar de Urgență Elias.

Partea a II-a - Tuberculoza, cauze și tratament (TBC)

Dr. Florin Chirculescu, coordonator Secția Chirurgie toracică, Spitalul Universitar de Urgență București, ne oferă multe detalii despre această temă. Netratată sau tratată superficial, TBC, boală tăcută, poate cauza decesul. Oricine se poate îmbolnavi de tuberculoză. Datorită noilor tratamente, numărul persoanelor bolnave este în scădere, iar rata mortalităţii s-a redus cu 41%, în comparaţie cu anii trecuţi.

Moderator: Sorin Sîrbov

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 22 martie

Partea I -  Cancerul secolului XXI: patologia metabolică

Invitat:  acad. Constantin Ionescu-Tîrgoviște, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N. Paulescu”, preşedintele Asociaţiei Medicale Române.

Partea a II-a - Tratamente moderne în afecțiunile hepatice

România se află pe primele locuri în topul mondial privitor la incidența cazurilor de hepatită C. Cu toate progresele medicale din ultimii ani, pentru mulţi pacienţi niciun tratament nu dă rezultate. Potrivit statisticilor oficiale, peste 600 de mii de români suferă de această boală cronică, cu 8.000 de noi cazuri diagnosticate în fiecare an.

Invitată:  Conf. dr. Laura Iliescu, medic primar medicină internă și gastroenterologie, Centrul de Medicină Internă, director medical IC Fundeni.

Moderator: Irninis Miricioiu

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, 23 martie

Plante şi terapii naturale pentru sănătate

În medicina integrativă se pune accent pe strânsa relație om-mediu și sănătatea acestora. Pentru menținerea sănătăţii, întoarcerea la natură este pasul primordial care trebuie făcut. Plantele, cu principiile active şi beneficiile medicale dar și estetice, ajută în majoritatea afecţiunilor.

Invitaţi : Academician Ştefan Manea, inginer chimist, director general Hofigal și dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competenţă în apifitoterapie, directorul Centrului de Terapie Naturală Alexandra din Breaza, ambasadori fideli ai medicinii inspirate de natură.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.


(w100) Logo Livia Mulţumim dr. Irina Trosca, recunoscută în domeniul stomatologic, care răspunde la întrebările dvs. transmise la adresa: număr de contact: 0733.045.855/0721.021.855; e-mail: office@liviadent.ro sau pagina de Facebook.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe Facebook.

(w100) Mirador Confecţii şi produse tricotate pentru femei, bărbaţi şi copii. Lunar sunt produse peste 75.000 de haine, branduri franceze medium-high quality. Contact: office@tanex.ro sau pe pagina de Facebook. Număr de contact: 021.421.02.16.

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

17:55 VideoART

Realizator şi producător Ileana Ploscaru Panait

(redifuzare)

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

 

#tvri