loader
Foto

Galerie foto

Cum ne vindem produsele peste hotare

Ce se întâmplă cu strategia naţională de export? Cum îşi promovează alte ţări mărcile locale? Care sunt măsurile de susţinere cerute de antreprenori? Am revăzut aceste subiecte marți, 20 iulie, de la ora 21:00, la „Investiți în România!”.

 

Investiţi în România!

În această ediție difuzată pe 15 iunie 2021, Octavian-Dragomir Jora a discutat cu Iuliu Winkler, membru în Parlamentul European, despre poziția țării noastre în comerțul intra-comunitar, care sunt principalii parteneri de export și import ai statului român, precum și despre cele mai atractive produse autohtone pentru pieţele străine.

Am vorbit și despre oportunitățile pe care le are România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, în urma încheierii unor acorduri comerciale de către blocul comunitar cu alte țări terțe.

(w882) comisie it

Ştefan-Radu Oprea, membru al Comisiei economice, pentru industrii și servicii din Senatul României ne-a spus cum a afectat pandemia de coronavirus comerțul exterior românesc și care sunt domeniile și în ce destinații am avea potențial să ne vindem bunurile peste hotare, dar din diverse motive acest lucru nu se întâmplă.

Mihai Ionescu, președintele Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România a vorbit despre perspective şi provocări ale schimburilor de mărfuri dintre țara noastră și partenerii săi, precum și despre rolul atașaților comerciali atât în atragerea investiţiilor, cât şi în promovarea produselor autohtone în străinătate.

Echipa emisiunii v-a invitat să-i cunoașteți pe soții Mădălina și Adrian Cocan, o familie de antreprenori care a preluat afacerea părinților, o fermă de vaci cu tradiție, și a lansat, în 2018, brandul Lăptăria cu caimac şi care îşi doreşte să înceapă exportul de alimente.

(w882) laptaria c

Tot în această ediție v-am invitat să urmăriți declaraţiile reprezentanților mediului de afaceri italian, prezenți la Forumul Economic “România - Italia, redăm încrederea investitorilor în economia românească”, prin care și-au exprimat interesul pentru proiectele lansate de autorităţi.

(w882) forum ital

Invitaţii lui Octavian-Dragomir Jora au fost:

IULIU WINKLER – membru Parlamentul European

ŞTEFAN-RADU OPREA – membru Comisia economică, industrii și servicii, Senatul României

MIHAI IONESCU – președinte Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal *Ştiri

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

8:50 Diasporadar

Producător Raluca Tudor

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, v-am așteptat la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

 

#tvri