loader
Foto

Cum influențează comunicarea dintre celule sănătatea organismului?

Emisiunea "Un doctor pentru dumneavoastră" v-a rămas alături și în perioada 18-21 mai, cu ediții apreciate în anul 2019. Le puteți revedea de luni până joi la TVRi, de la ora 18:30.

 

Ana Maria Ghiur
Măriuca Mihăilescu

Luni, 18 mai 2020, redifuzare din 6 noiembrie 2019

DEPRESIA, BOALĂ MILENARĂ

Invitat: dr. CRISTIAN RĂCHITAN, naturopat, SUA


”Sufletul nu este spiritul, sufletul este prelungirea spiritului în viața materială, deci sufletul este de fapt guvernatorul existenței noastre”, afirmă invitatul nostru. Psihicul joacă un rol primordial în apariția bolilor corpului, pentru că generează modificări la nivelul echilibrului psihoendocrinologic și al mecanismelor principale de la nivelul celulei nervoase. Astfel apare sindromul neurodepresiv, cu manifestări psihoafective majore printre care amintim randament intelectual scăzut, atenție minimă, oboseală psihică și fizică, stare de tristețe, anxietate sau lipsă de comunicare.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

Marți, 19 mai 2020, redifuzare din 8 octombrie 2019

PREZBIOPIA ȘI GLAUCOMUL


Invitat: dr. ANDREI FILIP, medic primar oftalmologie


Odată cu înaintarea în vârstă, ochiul începe să sufere din cauza pierderii flexibilității musculaturii oculare și a rigidității cristalinului, acea lentilă naturală care preia informația vizuală și o transmite retinei, pentru a crea imaginea. Ca urmare a proceselor de îmbătrânire a componentelor aparatului vizual, se instalează prezbiopia, o formă de hipermetropism, adică incapacitatea de a mai vedea de aproape, moment în care bolnavul simte nevoia să îndepărteze obiectele din fața ochiului. Devine o problemă și mai mare atunci când boala se asociază cu afecțiuni ale nervului optic și instalarea glaucomului, a doua cauză a orbirii, în întreaga lume. Evoluția tehnologică oferă, în prezent, soluții performante de terapie a bolilor oculare.

INFECȚIILE VIRALE DE SEZON

Invitat: conf. dr. SIMIN - AYSEL FLORESCU, medic primar boli infecțioase și tropicale, director medical Spitalul de Boli Infecţioase și Tropicale “Dr. V. Babeş”


Deși farmacopeea mondială s-a extins foarte mult, infecțiile virale creează încă probleme în rândul populației globului, mai ales prin tăria cu care acționează virusurile și prin rezistența lor la medicație, mai ales în cazul persoanelor care folosesc tratamente incorecte sau care nu apelează la niciun remediu. Pentru expunerea zilnică la atacul acestor microorganisme, este recomandabil să se țină cont de măsurile de igienă și de combatere a epidemiilor.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

(w882)

Miercuri, 20 mai 2020, redifuzare din 10 decembrie 2019

AFECȚIUNI ALE GLANDELOR SEBACEE


Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital


Stresul, alimentația nepotrivită, alimentele fără conținut nutritiv esențial, alături de cele care favorizează alergiile, lipsa unei igiene corespunzătoare, prin simpla spălare pe mâini, toate laolaltă generează adevărate probleme la nivelul celui mai extins organ al corpului, pielea. Acneea este cea mai frecventă și mai capricioasă afecțiune care, pe lângă disconfort estetic, provoacă adesea complicații asupra hipo și endodermei, straturile interne care hrănesc, protejează și regenerează pielea. La factorii externi se adaugă cei interni, proprii organismului, precum dezechilibrele hormonale ale principalelor glande ale corpului, printre care și glandele sebacee cu rol esențial în menținerea sănătății dermice.

COMUNICAREA INTERCELULARĂ  ȘI SĂNĂTATEA ORGANELOR

Invitat: psiholog FLORICA MUNTEANU, specialist în medicină integrativă, DermaVital


Comunicarea, în lumea vie, este procesul cel mai important pentru supraviețuire, pentru dezvoltarea și evoluția unui organism, începând cu interrelaționarea dintre celulele unuia sau mai multor țesuturi, până la relațiile dintre organisme diferite și se bazează pe transmiterea energetică, fizică și biochimică a informațiilor. Presupune un generator de date și un receptor capabil să preia, să analizeze și să adopte deciziile potrivite. Astfel, o celulă comunică alteia despre activitatea ei sau controlează activitatea celorlalte și ”comandă” procese, prin transmiterea informației, biochimic, cu ajutorul substanțelor. Orice modificare la nivelul transmiterii informației duce la dezechilibrul proceselor biologice și fiziologice pe care le desfășoară țesuturile și organele și, în final, la apariția unei afecțiuni care poate duce la complicații severe, uneori chiar până la eliminarea organului afectat.

Moderator: ANA MARIA GHIUR

Joi, 21 mai 2020, redifuzare din 4 decembrie 2019

EFECTELE TERAPEUTICE ALE PRODUSELOR APICOLE


Invitat: dr. ŞTEFAN STÂNGACIU, medic specialist medicină de familie, Preşedinte Societatea Română de Apiterapie, Preşedinte de Onoare Societatea Germană de Apiterapie; prin telefon, din FRANȚA: dr. MIRELA GRIGORESCU, medic specialist psihiatrie, psihoterapie și sexologie, competențe în micronutriție și fitoterapie

”Dacă albinele ar dispărea, omenirea ar mai exista încă 4 ani”, declara Einstein. Din nefericire, populațiile de albine s-au înjumătățit de-a lungul secolelor din cauza acțiunilor umane distrugătoare: poluarea fizică și chimică, deșertificările, folosirea pesticidelor și insecticidelor, dezechilibrarea existenței altor specii de plante și insecte, aflate în strânsă corelație cu albinele. Rolul acestor ființe extraordinare este esențial pentru existența vieții pe pământ, datorită comportamentului lor de polenizare a florilor, procesul de bază pentru reproducerea și continuitatea unei populații. Dincolo de aportul lor ecologic, albinele furnizează omului, încă din cele mai vechi timpuri, hrană bogată în minerale, aminoacizi, proteine și substanțe cu valoare antibiotică și dezinfectantă care mențin organismul într-un echilibru stabil și sănătos.

Moderator: MĂRIUCA MIHĂILESCU

***
Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.
Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.
***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.
(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.
Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.
(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/.
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro. Telefon: (+4) 0751.136.412.

20:00 Telejurnal

*Ştiri

Prezintă Claudiu Lucaci şi Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

*Sport (montaj)

*Meteo (montaj)

20:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

Producător Victor Dochia

 

"Iancu Jianu, zapciul", la TVR Internațional

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Sâmbătă, 20 aprilie, la TVR Internațional, de la ora 23.10, vedem primul film din seria Iancu Jianu, realizat în 1981.

Luni, 22 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, vă invităm să urmăriți în direct o ediție "Avocatul dumneavoastră" despre probleme și ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvri