loader
Foto

Galerie foto

Ploieştiul este un pol industrial? Aflaţi din “Investiţi în România!-Euroeconomia”

Primarul Municipiului Ploieşti a venit la “Investiţi în România!” miercuri, 20 noiembrie, la TVR I. Ediţia aduce în prim plan zona industrială a Judeţului Prahova.

 

Sorin Burtea
Investiţi în România!

Ediția emisiunii din 20 noiembrie este disponibilă pe TVR+

Conf. univ. dr. Augustin Mitu - senator de Prahova şi Iulian Bădescu – primarul Municipiului Ploieşti au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 20 noiembrie, de la ora 22:00.

România a înregistrat în trimestrul al treilea cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 1,6%. Produsul Intern Brut al zonei euro, unde avem peste două treimi din schimburile comerciale, a avansat doar cu 0,2, conform datelor furnizate de Eurostat. Mărirea a fost de peste 4 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

“Unii analişti s-au grăbit să afirme că situaţia este conjuncturală, datorată unui an agricol bun, deşi aportul agriculturii nu este semnificativ în economie. Un exemplu care demonstrează că această creştere este solidă, este zona industrială a judeţului Prahova, unde investiţii consistente au fost inaugurate în 2013. Peste 10 companii au început sau şi-au sporit producţia, iar regiunea este deopotrivă bază de export, dar şi hub pentru coordonarea activităţilor. Produsul Intern Brut al judeţului s-a situat pe locul trei la nivel naţional, după Bucureşti şi Timiş”  - spune Răzvan Onesa, jurnalistul tv care a văzut parcurile industriale din Prahova, ce au captat atenţia giganţilor mondiali.

Aici, mii de locuri de muncă au fost create anul acesta, de multinaţionale precum Coca-Cola, care exportă produse în Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Bosnia, Cehia, Slovacia pentru 100 de milioane de consumatori. Pe lista investiţiilor din 2013 se numără British American Tobacco, Lufkin Industries cu utilaje petroliere, Honeywell Frictions şi Coficab din industria auto, AdePlast – materiale de construcţii, Torro – sisteme de irigaţii.

“Aceste rezultate nu sunt o întâmplare, ci sunt efectele demersurilor începute şi consolidate în ani. În condiţiile în care investiţiile străine directe în România au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, este remarcabil şi de promovat cum autorităţile prahovene au reuşit să atragă companii internaţionale” - este de părere Sorin Burtea, moderatorul emisiunii  Investiţi în România!–Euroeconomia.

***

Emisiunea Investiţi în România!–Euroeconomia poate fi urmărită pe Tvr Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, miercuri, 20 noiembrie, ora 22:00.

18:45 Omul anului

*Reportaje-portret

Episodul 1 şi Episodul 2

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolaie Cozma

19:00 Info Diaspora

* Donaţia. Tipuri de donaţii;

Regimul juridic al monumentelor istorice;

Recunoaşterea studiilor făcute în străinatate;

Informaţii despre practica succesorală conform sistemului juridic italian;

Cadastru şi intabulare înainte sau după succesiune?

Jurnalist Răzvan Petrişor

Producător Aura Iosif

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri