loader
Foto

Galerie foto

Cristina Hoffman, un cetăţean al lumii, marţi la TVRi

Marţi, 14 iunie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional am aflat povestea Cristinei Hoffman, o româncă mai cunoscută la Cannes şi Berlin decât la Bucureşti.

 

Lumea şi noi

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Are o carieră spectaculoasă şi multe proiecte ambiţioase. A plecat  din România în 1978. A fost consultant pentru postul de televiziune franco-german ARTE. A făcut parte din comitetul de selecţie şi a fost delegată la Festivalurile de film de la Berlin şi de la Cannes, a organizat timp de 14 ani Festivalul filmului german la Paris şi a colaborat cu posturile de televiziune ZDF, ARD, ORF, FRANCE 5. În perioada 2010 - martie 2016 a fost director al  Institutului Cultural Român din Berlin.

S-a născut la Bucureşti, a mers la Şcoala germană, apoi, când avea 22 de ani şi  era studentă la IATC, actualul UNATC, a făcut un casting cu regizorul Manole Marcus şi aşa a ajuns să facă parte din trupa monştrilor sacri ai scenei româneşti: Toma Caragiu, Marin Moraru, Octavian Cotescu. „Operaţiunea Monstrul“ a devenit operaţiunea „monştrilor“, şi astăzi un film “viu”.

(w882) Cristina H

Atunci când şi-a luat acel „one way ticket”, Cristina a ştiut clar că, pentru ea, actoria este o poartă închisă, dar a sperat să poată rămâne în lumea filmului, teatrului, televiziunii, în care crescuse şi pe care o iubea. Înainte de facultate, stagiul de un an în Televiziunea Română, alături de Alexandru Bocăneţ, a făcut-o să se îndrăgostească de montajul de film.

Un sfat şi o vorbă puse acolo unde trebuie i-au marcat destinul. A învăţat repede montaj video, iar inteligenţa, talentul şi tenacitatea au făcut-o să reuşească într-un domeniu pentru care nu se pregătise.

În România a inițiat seria de workshop-uri Aristoteles, cu sprijinul ARTE France - un workshop în care studenți sau absolvenți de film din Europa Centrală și de Est învață, într-o lună și o săptămână, să realizeze un film documentar de la idee la produs final.

Reportaj de Irina Ifrimache şi Sorin Chivulescu

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Care pe care

* Editia 8

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

18:45 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Invitat Dan Franculescu

Regizor Iulia Stoian

Producător tv Mihai Răzuş

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

 

#tvri