loader
Foto

Corespondent TVRi cu noutăţi din viaţa românilor de pretutindeni

Corespondent TVRi - o nouă ediţie joi, 27 aprilie, de la ora 21.30

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Promovarea  patrimoniului cultural,  formarea  viitoarelor valori româneşti sau întâlniri cu tineri români care obţin rezultate remarcabile în lume sunt câteva dintre subiectele pe care vi le propunem în ediţia de joi, 27 aprilie, a emisiunii Corespondent TVRi.

Tot aici, veţi urmări şi ultimele noutăţi despre participarea României la concursul Eurovision din acest an.

Campania “Susţin Viitorul” este  un proiect românesc de voluntariat, având ca obiectiv principal promovarea şi susţinerea copiilor, prin îmbunătăţirea şi eficientizarea activităţilor extraşcolare, dar şi dezvoltarea personală a copiilor.

În studio  -  Leontin Cojocea, preşedintele "Centrului de Asistenţă şi Servicii a Cetăţenilor Români în Italia" şi iniţiatorul acestei campanii

(w882) Leontin

Vă aducem în atenţie performanţa extraordinară a unei tinere românce stabilite în SUA. Am dorit să o cunoaşteţi şi a acceptat să ne povestească despre marea ei pasiune: şahul.

Prin Skype: Sabina-Francesca Foişor, câştigătoarea titlului de campioană naţională a Statelor Unite la şah

(w882) Sabina

Un alt subiect pe care vi-l propunem priveşte patrimoniul cultural românesc de pe ambele maluri ale Prutului. Proiectele comune privind patrimoniul şi protejarea sa constituie temele unei conferinţe care se desfăşoară în aceste zile la Chişinău.

În studio - Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni şi organizator al evenimentului

(w882) Brinzea

Aşa cum v-am obişnuit, de câte ori avem ocazia vă facem cunoştinţă cu români de excepţie care au rezultate remarcabile la nivel internaţional şi care au ales să se întoarcă în România şi să îşi investească aici experienţa şi cunoştinţele acumulate în străinătate.

În studio - Clara Volintiru, doctor în Economie Politică, cadru didactic la Academia de Studii Economice (ASE), București, și cercetător la London School of Economics and Political Science (LSE)

(w882) Volintiru

Această perioadă din an este una bogată în evenimente culturale româneşti în Europa. Duminica, 23 aprilie, a avut loc în Spania un asemenea eveniment: “Ziua  comunităţii româneşti din Aragon” a oferit prilejul unor întâlniri de suflet.

Prin telefon - Gabriela Mărginean, preşedinta Asociaţiei Socio-culturale ACASĂ

(w882) Marginean

Tot duminica trecută, “primăvara românească” s-a făcut simţită la Bruxelles. Partenerii noştri de la Casa de cultură belgo-română Arthis au organizat cea de-a 12-a ediţie a celui mai mare festival al comunităţii române din Belgia: “Primavara românească la Bruxelles.”

Prin telefon - Liviu Hopârtean, preşedintele Casei de cultură belgo-române Arthis

(w882) Hopartean

Vorbim în continuare despre finala internațională Eurovision care se va desfășura în acest an în Ucraina, la Kiev. Cele două semifinale au loc în zilele de 9 și 11 mai, urmând ca finala să aibă loc pe data de 13 mai. 

(w882) Ilinca

Reprezentanţii României la acest important concurs s-au întors dintr-un turneu internaţional de promovare a piesei “Yodel it” şi ne povestesc despre întâlnirile cu românii din diaspora.

În studio - Ilinca şi Alex Florea

(w882) Alex

***

Moderator: Corina Dobre

Producător: Liliana Văduva

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator proiect Nicolae Cozma

(Reluare)

17:00 Puternici, împreună

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(redifuzare)

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Ediţie specială

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 21.00, TVR Internaţional difuzează o ediţie specială a emisiunii " Terasa urbană" , în care artistul Kyrie ...

Pictorul Silviu Oravitzan, la „Biografii necesare”: Credinţa este răspunsul firesc al devenirii mele

Pictorul Silviu Oravitzan, profesor la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest din Timișoara, este invitatul artistei ...

 

#tvri