loader
Foto

Despre proiecte educative, la "Corespondent TVRi"

În ediţia de joi, 12 martie, a “Corespondent TVRi” am vorbit despre activitatea şcolilor româneşti din Italia şi Canada, despre obiceiuri româneşti imortalizate şi premiate de revista National Geographic, dar şi despre alte teme interesante.

 

Corina Dobre
A doua Românie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Despre „Serile Acasă”, unui proiect organizat de Ambasada României în colaborare cu Ambasada Republicii Moldova la Lisabona ne vorbesc Vasile Popovici, ambasadorul României în Portugalia şi Mihaela Georgescu Delafras, una dintre reprezentantele de onoare ale comunităţii româneşti din Portugalia.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

Cadre didactice din opt şcoli româneşti, înscrise în proiectul „Leonardo Da Vinci", au răspuns invitaţiei colegilor lor din Italia de a participa la un schimb de experienţă didactică şi multiculturală, pentru a facilita integrarea copiilor români în Italia. Amanunte ne oferă Angela Nicoară, profesoară de limba, cutură şi civilizaţie la Institutul Ladispoli, precum şi Laura Niţu, mamă a doi copii şi beneficiară a acestui proiect.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

Echipa de robotică a României, Autovortex, formată din elevi de liceu, a câştigat mai multe premii internaţionale în acest an, printre care şi medalia de aur la Campionatul de Robotică „First Tech Challenge“, desfăşurat în Coreea de Sud. Vorbim despre ele împreuna cu cativa dintre membri echipei şi cu conducătorul acesteia, Ionuţ Panea.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a primit titlul “Diplomat of the Year 2015”, în cadrul “Political and Public Life Awards ”. Evenimentul a avut loc la Camera Comunelor , fiind organizat de către revista britanică Asian Voice. În acest context, Ion Jinga a oferit amănunte despre activitatea sa diplomatica, recunoscuta si in parlamentul britanic.

(w882) Coresponde

Școala românească din Ottawa a participat la Heritage Day, sărbătoare a diversității lingvistice și culturale a comunităților etnice din capitala Canadei.

Evenimentul face parte din programul de învățare a limbilor – "International Language Program" al Consiliului Școlar Ottawa-Carleton. Despre acest program şi despre şcoala românească din Ottawa vorbim cu Silvana Bolocan, diplomat în cadrul Ambasadei României în Canada şi cu învăţătoarea Rodica Costea, fondatoarea Şcolii româneşti din Ottawa.

(w882) Coresponde

(w882) Coresponde

Producător: Liliana Văduva

Moderator: Corina Dobre

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

21:00 Investiţi în România!

* Internaţionalizarea firmelor româneşti

Invitati: Maria Grapini-membru al Parlamentului European, Lucian Rotar-investitor, antreprenor în serie Franţa şi România, Ambasador Repatriot în Franţa, Radu Hanga-preşedinte Bursa de Valori Bucureşti, Cosmin Mălureanu-investitor, antreprenor companie de e-learning, Cristian Tudor-investitor, antreprenor companie agricultură

Moderator Cristina Leorenţ

Grafică Laurenţiu Năstase

Documentarist & Poster Maker Giorgiana Şuşurincă

Jurnalişti tv: Ana Maria Ghiur, Roxana Segneanu şi Răzvan Onesa

Realizator Cristina Leorenţ

Producător Raluca Amzăr

Transmisiune directă

22:00 Destine ca-n filme

* Florin Georgescu-"Tenorul cu dor de țară"

Cel mai cunoscut tenor român înainte de ’89, Florin Georgescu, ar fi putut să fie în galeria mondială a celor mai apreciate voci lirice, alături de José Carreras și Placido Domingo. În 1990, elita americană l-a adoptat și i-a oferit concerte în cele mai prestigioase săli de peste ocean. Dar el a preferat mereu să se întoarcă, mânat de dor de familie, prieteni, satul natal, de acolo de unde a plecat când nu își putea permite decât o singură pereche de teniși.

Prezintă Iuliana Marciuc

Redactor Dana Ilie

Realizator Doru Ionescu

Producător Iuliana Marciuc

 
„Iancu Jianu, Haiducul

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 23:30, la TVR Internațional revedem filmul de aventuri „Iancu Jianu, Haiducul", producție România, 1981.

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

 Cercetarea medicală poate ajuta omul să trăiască mai bine

Marți, 23 aprilie, în direct de la ora 19:00, la TVR Internațional, vă așteptăm la o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvri